Regulament de urbanism - zona intramuros

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Stabilirea unor noi functiuni se face la nivel de tema de proiectare sau P. U. D. avizate de catre organele de specialitate ale Ministerului Culturii si Cultelor.Principiul de alegere a unei noi functiuni este cel de adaptare a acestei functiuni la caracteristicile cladirii si ale zonei si nu de modificare a cladirii in raport cu functiunea dorita.
[LAG2]

1. 2. La constructi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regulament de urbanism - zona intramuros

Stabilirea unor noi functiuni se face la nivel de tema de proiectare sau P. U. D. avizate de catre organele de specialitate ale Ministerului Culturii si Cultelor.Principiul de alegere a unei noi functiuni este cel de adaptare a acestei functiuni la caracteristicile cladirii si ale zonei si nu de modificare a cladirii in raport cu functiunea dorita.
[LAG2]

1. 2. La constructiile nou propuse (acolo unde extinderea pe parcela este posibila) precum si la cele existente care nu au valoare istorico-arhitecturala se pot propune functiuni complementare functiunii de baza (spatii anexe ale unor unitati de alimentatie publica sau comerciale, garaje pentru locatari). Functiunile propuse la corpurile secundare de pe o parcela nu vor intra in contradictie cu cele ale corpurilor principale cu valoare istorico-arhitecturala.[LAG3]

1. 3. Se va pastra parcelarul existent, fiind interzisa comasarea sau subdivizarea unor parcele.[LAG4] Acolo unde parcelarul a fost modificat, se va reface situatia initiala, exceptie facand acele cazuri in care pe mai multe parcele istorice s-a construit un singur corp de cladire cu valoare arhitecturala (ex: Catedrala Ortodoxa, hotelul Imparatul Romanilor si fosta cladire a Comenduirii Garnizoanei - Balcescu 4 si 6), ceea ce face imposibil acest demers.

In cazul existentei mai multor proprietari pentru o parcela, se interzice subdivizarea acesteia prin imprejmuiri sau corpuri de cladire, terenul urm 242o1423c and sa ramana in proprietate comuna (indiviziune).Realizarea unor extinderi necesare noilor functiuni in interiorul parcelei se va face cu respectarea modului traditional de amplasare a corpurilor construite pe limitele parcelei, cu calcane spre vecini.

La parcelele de mari dimensiuni, cu gradini in zona posterioara, separate de curti prin corpuri transversale sau imprejmuiri, aceasta structura se va pastra mentinand un spatiu verde in zona posterioara a parcelei.Realizarea unor extinderi necesare noilor functiuni in interiorul parcelei se va face cu respectarea modului traditional de amplasare a corpurilor construite pe limitele parcelei, cu calcane spre vecini.

La parcelele de mari dimensiuni, cu gradini in zona posterioara, separate de curti prin corpuri transversale sau imprejmuiri, aceasta structura se va pastra mentinand un spatiu verde in zona posterioara a parcelei.
[LAG5]

1. 4. Stabilirea unor noi functiuni se va face in baza unor studii aprofundate, prin care se va urmari revitalizarea functiunilor initiale[LAG6] ale unor cladiri, strazi sau zone.Se va urmari ca in cadrul parcelelor sa se pastreze mixajul functional traditional (locuire, mica productie sau alta ocupatie echivalenta, comert), exceptie facand, pe de o parte, cladirile de locuit de mici dimensiuni, si pe de alta parte cladirile publice.Mixajul locuire - mica productie mestesugareasca sau artizanala poate contribui la revitalizarea unor strazi secundare din Orasul de Jos.

Existenta certa a unor functiuni istorice speciale, ca hanuri (ex: "Mielul alb", "Curtea Mediasului", "Curtea bistriteana" s. a.), case de breasla, farmacii constituie argumente pentru reimplementarea unor functiuni similare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.