Reglementari provizorii privind semnalizarea utilizata pentru circulatia trenurilor la metrou

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Art. 18. (1) In cazul in care semnalul luminos pentru circulatie ordona oprirea, este stins, sau prezinta indicatii dubioase, mecanicul va opri trenul inaintea semnalului si va aviza operatorul de miscare asupra celor constatate. Depasirea semnalului luminos pentru circulatie se poate face numai in baza ordinului de circulatie transmis de operatorul de circulatie, prin instalatia de radiocomunica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reglementari provizorii privind semnalizarea utilizata pentru circulatia trenurilor la metrou

Art. 18. (1) In cazul in care semnalul luminos pentru circulatie ordona oprirea, este stins, sau prezinta indicatii dubioase, mecanicul va opri trenul inaintea semnalului si va aviza operatorul de miscare asupra celor constatate. Depasirea semnalului luminos pentru circulatie se poate face numai in baza ordinului de circulatie transmis de operatorul de circulatie, prin instalatia de radiocomunicatii cu inregistrarea convorbirilor, cu deosebita atentie si cu faza mare aprinsa la faruri, supraveghind in permanenta linia si pozitia macazurilor. Daca mecanicul constata ca siguranta circulatiei este periclitata, va lua masuri de oprire a trenului, fara a depasi punctul periculos.

(2) Aceasta procedura se aplica tuturor trenurilor: echipate, neechipate sau cu instalatie ATP deconectata.
Art.19. (1) In cazul defectarii unui semnal luminos pentru circulatie, trenurile echipate cu instalatie ATP pot depasi acest semnal in baza ordinului de circulatie dat de operatorul de miscare si a codurilor ATP primite din cale.(2) In cazul in care instalatia de inregistrare a convorbirilor este defecta, ordinul de circulatie se transmite prin instalatia de radiocomunicatii si confirmat de catre mecanic.

(3) Daca si instalatia de radiocomunicatii este defecta, ordinul de depasire a semnalului defect se va transmite pentru fiecare tren in parte de catre un agent autorizat, prin semnalul "inainte" dat cu lanterna avand lumina de culoare verde, sau prin ordin de circulatie emis in scris.Art. 20. (1) In cazul defectarii unui semnal luminos pentru circulatie, trenurile fara instalatie ATP in functie sau trenurile neechipate cu instalatie ATP pot depasi acest semnal in baza ordinului de circulatie transmis de operatorul de miscare prin instalatia de radiocomunicatii cu inregistrarea convorbirilor.

(2) In cazul in care instalatia de inregistrare a convorbirilor este defecta, ordinul de circulatie se transmite prin instalatia de radiocomunicatii si confirmat de catre mecanic (3) Daca si instalatia de radiocomunicatii este defecta, ordinul de depasire a semnalului defect se va transmite pentru fiecare tren in parte de catre un agent autorizat, prin semnalul "inainte" dat cu lanterna avand lumina de culoare verde, sau prin ordin de circulatie emis in scris.
Art. 21. (1) Ordinul de circulatie va contine in mod obligatoriu zona (interstatie sau semnale) in care mecanicul va conduce trenul cu viteza de cel mult 15 km/h cu deosebita atentie si cu faza mare aprinsa la faruri, supraveghind linia si pozitia macazurilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.