Reglementari privind experimentarea deservirii simplificate a locomotivelor

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Sa fie examinat si autorizat pentru activitatea de manevra in conducere simplificata (fara mecanic ajutor). 3. Mecanicii care efectueaza servicii in alte statii decat ale depoului de domiciliu si este necesara circulatia cu locomotiva in linie curenta la depoul de domiciliu pentru alimentare, revizii, situatii neprevazute, va fi in mod obligatoriu autorizat in acest scop, putand remorca si trenuri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reglementari privind experimentarea deservirii simplificate a locomotivelor

Sa fie examinat si autorizat pentru activitatea de manevra in conducere simplificata (fara mecanic ajutor). 3. Mecanicii care efectueaza servicii in alte statii decat ale depoului de domiciliu si este necesara circulatia cu locomotiva in linie curenta la depoul de domiciliu pentru alimentare, revizii, situatii neprevazute, va fi in mod obligatoriu autorizat in acest scop, putand remorca si trenuri in conditiile de la punctul "B".

In aceste conditii locomotiva va fi dotata si cu instalatie de control punctual al vitezei INDUSI, in stare buna de functionare.
4. Comisiile de examinare si autorizare vor fi formate din instructor regional T, sef depou si mecanic instructor depou.
In conformitate cu prevederile art.3, pct.4 din instructia 201 a personalului de locomotiva si automotor, in functie de conditiile concrete de manevra, conducerea regionalelor va stabili de la caz la caz statiile, locomotivele, zonele de manevra si conditiile in care se va lucra fara mecanic ajutor.

Statiile, locomotivele, zonele de manevra precum si conditiile concrete de manevra se vor stabilii de o comisie coordonata de serviciul sigurantei circulatiei regional si din care vor face parte delegatii diviziilor T si M, precum si seful depoului si seful statiei respective. Prescriptiile de lucru stabilite, dupa aprobarea lor, se vor trece in "Planul tehnic de exploatare" ca "Anexa", din care un exemplar se va trimite la depouri.

2. In cazul in care comisiile constata ca pentru buna desfasurare a activitatii de manevra in conducere simplificata, sunt necesare unele modificari, anulari de reglementari din ordine sau instructii, se va cere aprobare de la Directia Generala emitenta, sau de la conducerea SNCFR. Mecanicul nu are voie sa paraseasca locomotiva.

Daca necesitatile impun acest lucru, va aduce la cunostinta conducatorului de manevra si dupa oprirea manevrei va asigura locomotiva contra pornirii din loc, va opri motorul Diesel (va deconecta disjunctorul, va cobori pantograful), urmand ca pe timpul cat mecanicul lipseste de pe locomotiva, conducatorul manevrei sa stea pe locomotiva. In acest scop, conducatorul manevrei va fi instruit si autorizat pentru mentinerea pe loc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.