Reglementari privind alte varsaminte suportate de intreprindere

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Impozitul pe terenuri alimenteaza bugetele locale, fiind instituit la 1 ianuarie 1995 cu scopul de a stimula diminuarea suprafetelor utilizate in scopuri neagricole, precum si cultivarea spatiilor disponibile (curti, gradini, etc.).
Obiectul impunerii il constituie terenurile proprietate a persoanelor fizice si a persoanelor juridice, precum si terenurile date in folosinta, situate in munic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reglementari privind alte varsaminte suportate de intreprindere

Impozitul pe terenuri alimenteaza bugetele locale, fiind instituit la 1 ianuarie 1995 cu scopul de a stimula diminuarea suprafetelor utilizate in scopuri neagricole, precum si cultivarea spatiilor disponibile (curti, gradini, etc.).
Obiectul impunerii il constituie terenurile proprietate a persoanelor fizice si a persoanelor juridice, precum si terenurile date in folosinta, situate in municipii, orase si localitati componente ale acestora.

In cazul blocurilor de locuinte, obiect al impozitului pe teren il constituie suprafata de teren atribuita, potrivit legii, apartamentelor aflate in proprietatea contribuabililor, fara obligatia depunerii la organul fiscal competent a declaratiei de impunee.
Subiecti ai impunerii sunt atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice care detin in proprietate suprafete de teren, situate in municipii, orase si comune ori sate apartinatoare.

Contribuabilii, persoane juridice, care detin in proprietate terenuri, altele decat cele necesare desfasurarii activitatii pentru care sunt autorizati, datoreaza pentru acestea impozit pe teren.
Impozitul pe teren se stabileste anual, in suma fixa pe metru patrat de teren, diferentiat pe categorii de localitati, iar in cadrul localitatilor, pe zone.Incadrarea terenurilor pe zone, in cadrul localitatilor, se face de catre consiliile locale, in functie de pozitia terenurilor fata de centrul localitatilor, de caracterul zonei respective (zona de locuit sau zona industriala), apropierea sau departarea fata de caile de comunicatie, precum si de alte elemente specifice fiecarei localitati in parte.

Pentru terenurile ocupate de cladiri si constructii proprietate a persoanelor fizice, persoanelor juridice, asociatiilor familiale, asociatiilor agricole, unitatile economice ale unor persoane juridice precum si cele ale organizatiilor publice si obstesti, institutiilor publice, fundatiilor, unitatile de cult, reprezentantele persoanelor fizice si juridice straine autorizate pe teritoriul Romaniei nu se datoreaza impozit pe teren.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.