Reglementarea duratei serviciului continuu

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Daca la intocmirea turnuselor apar cazuri cand durata serviciului continuu max. admis se depaseste cu pana la 60 min. (fapt ce impune fie fractionarea turnusului, fie de trimiterea de echipe regie ptr. schimburi in percurs, in vederea imbunatatirii regimului de munca), directorii generali regionali au competenta de a aproba depasirea duratei serviciului continuu max. admis pe loc. cu cel mult 60 m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reglementarea duratei serviciului continuu

Daca la intocmirea turnuselor apar cazuri cand durata serviciului continuu max. admis se depaseste cu pana la 60 min. (fapt ce impune fie fractionarea turnusului, fie de trimiterea de echipe regie ptr. schimburi in percurs, in vederea imbunatatirii regimului de munca), directorii generali regionali au competenta de a aproba depasirea duratei serviciului continuu max. admis pe loc. cu cel mult 60 min., pentru fiecare caz in parte, pe baza propunerilor documentate ale diviziilor de trafic, cu conditia ca in durata de parcurs a trenului respectiv sa existe cel putin 1(una) ora de intrerupere a activitatii de conducere efectiva, fara consimtamantul mecanicului

- 11 (unsprezece) ore ptr. trenurile locale de marfa, trenuri de manevra pe sectie, convoaie, dubla tractiune si trenuri de interventie indiferent de tipul loc care le remorca. 2. Pentru cazuri exceptionale (calamitati naturale, inchideri ale circulatiei, evenimente de cale ferata), directorii generali regionali, pot aproba depasirea duratei serviciului continuu max. admis pe loc. cu 1 (una) ora, la trenurile de calatori, trenurile de marfa, trenuri locale de marfa, trenuri de manevra pe sectii, convoaie, dubla tractiune, trenuri de interventie, numai cu consimtamantul mecanicului de a continua cursa.

3. In cazul folosirii loc. la mai multe tipuri de prestatii (calatori, marfa, trenuri locale de marfa, trenuri de manevra pe sectie, convoaie, dubla tractiune, trenuri de interventii sau activitate de manevra), in timpul aceleiaisi comenzi a personalului de loc., durata serviciului continuu max. admis pe loc. va fi corespunzatoare serviciului executat 4. Odihna personalului la cap de sectie va fi ca durata egala cu jumatate din durata servicului prestat anterior, dar nu mai putin de 2 ore.

5. Pentru a putea presta serviciu in depline conditii de siguranta circulatiei si a fi apt ptr. durata serviciului continuu max. admis pe loc. stabilit conform pct. 2 din Anexele Ia si Ib personalul de loc. nu poate executa serviciu mai mult de 2 (doua) nopti consecutive, 12 nopti pe luna si trebuie sa aiba o odihna la domiciliu, intre doua comenzi consecutive, egala ca timp, cu dublu duratei serviciului prestat anterior dar nu mai putin de 10 (zece) ore.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.