Regiunea oceania

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Geologie
Oceania, este cea mai tanara regiu geologic. In timp ce alte regiuni includ mase continentale vechi de teren sau fragmente de continente, Oceania este compusa in principal din insule vulcanice insule mari din Corali care au aparut in ultima vreme, multe dintre ele din Pleistocen. Acestea au fost create fie de fenomene vulcanice , sau ca arcuri de insula impins in sus de coliziu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regiunea oceania

Geologie
Oceania, este cea mai tanara regiu geologic. In timp ce alte regiuni includ mase continentale vechi de teren sau fragmente de continente, Oceania este compusa in principal din insule vulcanice insule mari din Corali care au aparut in ultima vreme, multe dintre ele din Pleistocen. Acestea au fost create fie de fenomene vulcanice , sau ca arcuri de insula impins in sus de coliziunile si subductiiile placilor tectonice. Insulele variaza de la insulele mici, stive de mare si corali insule mari, insule muntoase, cum ar fi Hawaii si Fiji.

Clima
Clima insulelor din Oceania este tropicala sau subtropicala, si variaza, pe sezoane, de la umed la uscat . Partile umede din insule sunt acoperite de paduri tropicale si subtropicale umede de foioase, in timp ce regiunile uscate ale insulelor, inclusiv parti supuse vanturilor si multe insule mici de corali, sunt acoperite de paduri tropicale si subtropicale uscate de foioase si tropicale si Pajisti subtropicale, savannas, si terenuri acoperite cu arbusti.

Flora si fauna
Avand in vedere ca insulele din Oceania nu au fost niciodata legate de un continent, flora si fauna din insulele sa adaptat la viata pe insule. Insulele mai mari cu diverse nise ecologice, au incurajat dezvoltarea florei si Faunei, prin care mai multe specii au evoluat de la un stramos comun, fiecare specie adaptata la o nisa ecologica diferita; diferite specii din familia Drepanididae sunt un exemplu clasic. Alte adaptari pentru ecologice ale insulelor sunt giantismul, nanismul, si, printre pasari, pierderea capacitatii de a zbura. Oceania are o serie de specii endemice; Hawaii in special, se considera un centru global "de endemism", avand unul dintre cele mai inalte procente de plante endemice in lume.

Flora
Plantele se disperseaza prin mai multe mijloace diferite. Multe plante, mai ales ferigi si muschi, si, de asemenea, unele plante cu flori, se inmultesc cu ajutorul vantului, bazandu-se pe spori mici sau de seminte usoare care pot ramane in aer pe distante lungi, in special arborii Metrosideros din Noua Zeelanda raspandit de vant peste Oceania. Alte plante, cum sunt palmierii in special de nuca de cocos si de mangrove, produc seminte care pot pluti in apa sarata pe distante lungi, in cele din urma ajung pe plaje la distante foarte mari, si, astfel, palmierul de Cocos este omnipresent in intreaga Oceanie.

Pasarile sunt, de asemenea, un mijloc important de dispersie; unele plante produc seminte lipicioase, care sunt transportate lipindu-se de picioarele sau penele pasarilor, precum si multe plante produc fructe cu seminte, care poate trece prin tractul digestiv al pasarilor. La fel arborii Pandanus sunt destul de omniprezenti in Oceania. Botanistii, in general, considera ca o mare parte a florei din Oceania este derivat din Flora Malesian
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.