Regiunea neotropicala

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Uneori este folosit ca un sinonim pentru zona tropicale din America de Sud, desi regiunea include, de asemenea temperate a Americii de Sud.
Regiunea Neotropicala este delimitata de similitudini in fauna si flora. Fauna si flora sunt distincte de Nearctic , din cauza separarii lungi a celor doua continente.

In regiunea Neotropicala se includ suprafete mari de paduri trop[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regiunea neotropicala

Uneori este folosit ca un sinonim pentru zona tropicale din America de Sud, desi regiunea include, de asemenea temperate a Americii de Sud.
Regiunea Neotropicala este delimitata de similitudini in fauna si flora. Fauna si flora sunt distincte de Nearctic , din cauza separarii lungi a celor doua continente.

In regiunea Neotropicala se includ suprafete mari de paduri tropicale (padurile tropicale si subtropicale foioase umede) in comparatie cu alte regiuni. In Mexic padurile tropicale se intind de la sud, prin America Centrala si de Nord. In America de Sud aceste paduri se intend pina in sudul Braziliei, inclusiv marea padure tropical a Amazonei.

Aceste padurile tropicale sunt unul dintre cele mai importante rezerve ale biodiversitatii pe Pamant. Aici de asemenea, vegeteaza o gama diversa de populatii indigene, care au grade diferite de a persista in culturile lor autonome si traditionale, precum si de sedere in acest mediu. Multe dintre aceste populatii, care nu sunt inca relativ neatinse de influentele externe continua sa scada in mod semnificativ, cu toate acestea, impreuna extinderea exponentiala de urbanizare, drumuri, si industriile forestiere, care atenteza la terenurile lor obisnuite si de mediu.

Cu toate acestea, printre aceste conditii, in declin acest vast "rezervor", a diversitatii umane continua sa supravietuiasca, desi sunt de mult epuizate. Regiunea neotropicala cuprinde subregiunile:Regiunea neotropicala cuprinde subregiuni , definite ca "grupuri geografice a regiunilor care au interval de mai multe tipuri de habitat, dar care au afinitati puternice biogeografice, in special la nivelurile taxonomice mai mari decat nivelul de specii (gen, familie)."
Amazonia

Subregiunea Amazonia este cea mai mare parte acoperita de paduri tropicale umede de foioase, inclusiv paduri tropicale vesnic umede , care se intinde de la Muntii Anzi, la Oceanul Atlantic,
precum si in padurile de ses a Guianas. Bioregion include, de asemenea savana tropical si padurea tropicale uscate. Caraibe , America Centrala, Anzii, Centrali, America de Sud si de est, Anzii de Nord Orinoco, America de Sud.

Subregiunile temperate forestiere din sud-vestul Americii de Sud, inclusiv padurile temperate, paduri umede Valdivian subregiunile padurilor subpolare , precum si Insulele Juan Fernandez si Insulele Desventuradas, sunt un refugiu pentru flora veche Antarctica, care include arbori cum ar fi fagul (Nothofagus),(Fitzroya cupressoides), precum si ARAUCARIA (ARAUCARIA araucana). Aceste paduri tropicale magnifice sunt puse in pericol de ampla exploatare forestiera si inlocuirea acestora cu cresterea rapida a brazilor nativi si eucalipt.

Animale
Treizeci de familiile si o sp de pasari sunt endemice pentru regiunea Neotropicala, peste doua ori mai multe specii decit in orice alte regiuni. Acestea includ rheas, curassows tinamous,, si toucans. Familiile de pasari initial unica din regiunea Neotropicala include pasarea zbirniitor (de familie Trochilidae) si Ochiul boului (familia Troglodytidae). Grupuri de mamifere initial unice din regiunea Neotropicala includ: lenesul, cobia,sp. Din ordinal Didelphimorphia, si Paucituberculata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.