Registru inventar carti, brosuri

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Liceu

Fiecare volum se inregistreaza separat, in ordinea in care este trecut pe actul insotitor. Atribuirea numerelor de inventar se face in ordinea cronologica a inregistrarii, incepand cu numarul curent 1 si continuand in aceeasi ordine de la un registru la altul. Numarul de inventar al volumului se trece pe volumul respectiv, pe foaia de titlu la indicatia "Inv......" din interiorul stampilei sau, d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Registru inventar carti, brosuri

Fiecare volum se inregistreaza separat, in ordinea in care este trecut pe actul insotitor. Atribuirea numerelor de inventar se face in ordinea cronologica a inregistrarii, incepand cu numarul curent 1 si continuand in aceeasi ordine de la un registru la altul. Numarul de inventar al volumului se trece pe volumul respectiv, pe foaia de titlu la indicatia "Inv......" din interiorul stampilei sau, daca in interior nu este loc special, se scrie ingrijit cu cerneala sau pasta, imediat sub stampila. De asemenea, numarul de inventar va fi trecut si la pagina secreta a cartii.

Celelalte rubrici destinate elementelor bibliografice: autor, titlu, date de aparitie (loc, editura, an) se completeaza asa cum sunt trecute pe foaia de titlu. Daca pentru completarea celorlalte rubrici din registrul inventar nu sunt toate datele pe pagina de titlu se va apela la informatiile furnizate de alte zone ale cartii (coperta, cotor, prefata, postfata etc.) sau din lucrarile de referinta (enciclopedii, dictionare, tratate, manuale etc.). Cand nu sunt depistate in nici un fel datele de aparitie (loc, editura, an) se va scrie: f.a = fara an; f.e.= fara editura; f.l. = fara loc.

Datele culese din alte parti vor fi incluse in paranteze drepte, ceea ce inseamna ca exactitatea acestor elemente poate fi pusa sub semnul intrebarii.Titlul se scrie in alfabetul in care este inscris pe carte. Cand este vorba de un alfabet mai putin cunoscut, semnele din titlu se grafiaza identic. Pentru materialele de grup care nu se inregistreaza bucata cu bucata bibliotecarul concepe un titlu.
In cazul lucrarilor cu pana la 3 autori, se trece numai primul autor, pentru ceilalti folosindu-se prescurtarea "s.a" (si altii). Daca numarul autorilor este mai mare, cartea are regimul lucrarilor anonime si se inregistreaza numai cu titlul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.