Refractia si dispersia luminii pe cristalele de gheata

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Lumina sufera doua refractii la trecerea printr-un cristal de gheata iar unghiul de deviere al luminii depinde de diametrul cristalului de gheata.Un halou de 22 de grade se formeaza cand lumina intra printr-o parte a cristalului columnar si iese prin partea cealalta a sa. Lumina este refractata o data atunci cand intra in cristalul de gheata si inca o data atunci cand il paraseste.Cele doua refrac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Refractia si dispersia luminii pe cristalele de gheata

Lumina sufera doua refractii la trecerea printr-un cristal de gheata iar unghiul de deviere al luminii depinde de diametrul cristalului de gheata.Un halou de 22 de grade se formeaza cand lumina intra printr-o parte a cristalului columnar si iese prin partea cealalta a sa. Lumina este refractata o data atunci cand intra in cristalul de gheata si inca o data atunci cand il paraseste.Cele doua refractii schimba directia luminii cu 22 de grade de la directia initiala, producand un inel de lumina observat la 22 de grade de Soare sau de luna

Un arc tangent este o portiune de lumina stralucitoare care este ocazional observat de-a lungul unui halo. Acest lucru are loc atunci cand lumina Soarelui este refractata de cristalele de gheata in cadere de forma hexagonala asemanatoare cu un creion orientat orizontal.
b) Haloul de 46 Un halo de 46 de grade este un inel de lumina observat la 46 de grade de soare sau luna. Desi sunt mai rare ca halourile de 22 de grade, procesul prin care se formeaza este asemanator.
Ceea ce determina formarea unui halo de 46 de grade sau a unuia de 22 de grade este directia pe care o ia lumina la trecerea prin cristalele hexagonale de gheata.

Un halo de 22 de grade rezulta din "intrarea pe o parte si iesirea pe cealalta parte" in timp ce unul de 46 de grade rezulta din "intrarea pe o parte si iesirea prin partea de jos a cristalului".
Lumina ce vine trece prin cristale din nori de mare inaltime(precum norii cirostratus) si este refractata la un unghi de 46 de grade inainte de a fi perceputa de ochi. In consecinta , un observator vede un inel de lumina in jurul soarelui (sau lunii) la un unghi de 46 de grade de sursa de lumina.

Aceste cristale de gheata au forma unor coloane hexagonale cu diametre intre 15 si 25 de micrometri si arata precum creioane minuscule.
Un halo de 46 de grade se formeaza atunci cand lumina intra printr-o parte a cristalului hexagonal de gheata si iese fie prin partea de sus ,fie prin partea de jos a cristalului. Lumina este refractata de doua ori la trecerea prin cristalul de gheata iar cele doua refractii schimba directia luminii cu 46 de grade de la directia initiala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.