Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Desi cauzele violentei sunt diversificate, studiile si cercetarile intreprinse pe aceasta tema releva ca - sursele - sunt alimentate de perpetuarea unor structuri economice, politice si sociale deficitare care sunt incapabile sa atenueze, in anumite momente dificultatile economice, inflatia, saracia si somajul, inegalitatile si inechitatile intre indivizi si grupuri sociale. Violenta, in virtutea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

Desi cauzele violentei sunt diversificate, studiile si cercetarile intreprinse pe aceasta tema releva ca - sursele - sunt alimentate de perpetuarea unor structuri economice, politice si sociale deficitare care sunt incapabile sa atenueze, in anumite momente dificultatile economice, inflatia, saracia si somajul, inegalitatile si inechitatile intre indivizi si grupuri sociale. Violenta, in virtutea desfasurarii sale spectaculoase, beneficiaza din partea mass-mediei de o extindere la scara sociala extrem de larga.

Expunerea prelungita la violenta prin mass-media poate sa aiba efecte cumulative directe asupra tinerilor si asupra lumii adulte si un efect pe termen lung din ce in ce mai nociv asupra valorilor general admise de societate.
Considerand ca fenomenul violentei in Romania are o determinare multicauzala, lucrarea de fata isi propune o inventariere a principalelor aspecte teoretice, metodologice si practice legate de specificul si particularitatile acestui fenomen in conditiile societatii noastre.

Lucrarea este structurata pe capitole, cinci la numar, acestea avand dupa caz, mai multe sau mai putine subcapitole. Intr-o prima parte a lucrarii sunt prezentate unele perspective teoretice si modele conceptuale privind fenomenul de violenta, accentul fiind pus pe insasi definitia de violenta (concept si structura), formele de manifestare si sursele de influentare.
In capitolul al doilea, sunt expuse principalele teorii explicative ale impactului realizat de proliferarea voilentei in mass-media.

In capitolul al treilea, pornind de la definirea senzationalului, prezentam - intr-o preancheta ce precede analiza proriu-zisa din capitolul IV - maniera in care presa scrisa "uzeaza" de diverse stiri despre violenta, exploatand in acest fel slabiciunea publicului romanesc pentru senzational.
In al patrulea capitol - care reprezinta si baza practica a acestei lucrari - am realizat analize pe "orizontala" si pe "verticala" ale diferitelor articole selectionate din cotidienele alese, respectiv, Ziua, Evenimentul Zilei si National.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.