Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.94

nivel: Facultate

Clima: pastreaza caracteristicile generale climatului specific Campiei Romane,adica temperat continental-moderat,cu unele nuante de tranzitie, cu un topoclimat de padure,de silvostepa. Vara se caracterizeaza prin timp senin,uscat si calduros,iarna cu un strat de zapada instabil si discontinuu si este in cea mai mare parte sub dominarea maselor de aer rece continental din E,sau arctic,care determin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Clima: pastreaza caracteristicile generale climatului specific Campiei Romane,adica temperat continental-moderat,cu unele nuante de tranzitie, cu un topoclimat de padure,de silvostepa. Vara se caracterizeaza prin timp senin,uscat si calduros,iarna cu un strat de zapada instabil si discontinuu si este in cea mai mare parte sub dominarea maselor de aer rece continental din E,sau arctic,care determina scaderea temperaturii aerului intre -10 grade C si -20 grade C si chiar mai mult .

Temperatura medie a lunii ianuarie este de -3 grade C,iar temperatura medie anuala de 11 grade C. Temperatura solului poate cobori pana la -27 grade C,iar cea maxima poate urca pana la 67 grade C. Durata de stralucire a Soarelui este de cca. 2250 ore anual.

Temperatura aerului reflecta caracteristicile climatului continental ,in care mediile lunare variaza in general intre 23 de grade si 25 de grade C si extreme anuale in care maxima a fost de 41,2 grade C(20august 1945) si minima -34grade C(2 ianuarie 1942).

Precipitatiile cad atat sub forma de ploaie ,cat si sub forma de zapada,iar media anuala este de aproximativ 600mm. Ploile provocate de norii cumuliformi –de convectie –sunt frecvente la sfarsitul primaverii si inceputul iernii . Toamna,in lunile septembrie si octombrie ,este uscata, continuandu-se seceta din vara ,iar luna noiembrie este caracterizata prin ploi de lunga durata. Ploile de vara cad sub forma de averse. Toamna se produce bruma.

Vanturile cele mai frecvente bat dinspre SV, S si V si dinspre N-E.
Austrul: bate din directia V spre N-E,fiind uscat si fierbinte,aduce seceta.

Crivatul: bate iarna cu violenta din directia N-E spre S-V ,aducand zapada, viscolind-o si producand inzapeziri pe unele artere de circulatie ,dar si geruri puternice.

Baltaretul: bate dinspre S-E ,este cald si umed,pe la inceputul primaverii.
Vitezele medii anuale ale vantului variaza intre 2 m – 2,5 m/s. Vitezele maxime absolute se intalnesc la vanturile din N-E si E (125 km/ora) anul 1954.

Flora
Padurile ocupa 1772 de ha in apropierea localitatii si aici intalnim: stejari,ulmi,frasini,garnita,carpen,tei argintiu,corn,soc,marul si parul paduret,gorunul,cerul etc. Pe malurile Dambovnicului cresc salcii pletoase si rachita. Pe terenul agricol se cultiva cereale,floarea soarelui,vita de vie. Flora spontana : traista ciobanului,macul,stirul,troscotul,musetelul etc.

Fauna
In paduri sau in apropiere traiesc animale salbatice: vulpea, iepurele, caprioara,porcul mistret,veverita. In apropierea zonei de culturi: soarecele de camp,sobolanul,popandaul. Pe langa case: soarecele, ariciul, dihorul,nevastuica.

Pasarile salbatice: pupaza,ciocanitoarea,cucul,cioara,barza,vrabia,randunica s.a.m.d. Exista o varietete de reptile,pesti si insecte.

Populatia
Incepand din a doua jumatate a secolului XIX-lea,datele despre evolutia populatiei comunei Roata sunt tot mai numeroase.
-In anul 1900 erau 1750 locuitori
-Intre 1903-1907 erau 2632 locuitori
-In 1912 erau 2862 locuitori
- In 1924 erau 3162 locuitori(Roata avea in componenta satele: Roata de Jos, Roata Catunu, Roata-Mosteni, Sadina si Zgaia( Roata Mica).
-In 1930 erau 3236 locuitori

Din punct de vedere al asistentei medicale si sanatatii,in comuna Roata de Jos exista un dispensar, doua cabinete stomatologice, doua farmacii in Roata de Jos si unul in satul Cartojani, un cabinet de medicina veterinara.

Autoritatile si institutiile comunei
Primaria
Noul local al Primariei comunei Roata de Jos(inaugurat la 15 august 2004)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.