Referat marketing

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.81

nivel: Facultate

In ceea ce priveste modalitatile de atragere a atentiei asupra ceasurilor desteptatoare, subiectii raspund cel mai bine pliantelor si materialelor promotionale, acestea inregistrand un procent de 36,17%.
Urmarind locul de distributie, consumatorii au realizat o ierarhie a preferintelor. Raspunsul cu frecventa cea mai mare este "magazine specializate", 33,33%, fiind urmat de magazinele mar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Referat marketing

In ceea ce priveste modalitatile de atragere a atentiei asupra ceasurilor desteptatoare, subiectii raspund cel mai bine pliantelor si materialelor promotionale, acestea inregistrand un procent de 36,17%.
Urmarind locul de distributie, consumatorii au realizat o ierarhie a preferintelor. Raspunsul cu frecventa cea mai mare este "magazine specializate", 33,33%, fiind urmat de magazinele mari, cu 31% din total. Asadar, in momentul lansarii, vom tine cont in prima faza de distribuirea produsului in magazine specializate.

Doar daca obtinem profitul propus, vom putea lua in considerare ulterior si o distributie catre magazinele mari, acestea situandu-se la o diferenta mica, 2,33%, fata de cele specializate.In cercetarea realizata am testat si acceptarea pe piata a unui nou tip de produs, ceasul desteptator suspendat si am observat ca, aproximativ 80% dintre intervievati s-au indreptat catre "sigur da" si "posibil da", pe intervalul [-2,2] rezultatul fiind 1,17. Suntem astfel incurajati in lansarea produsului.

Testand dintr-o serie de caracteristici care sunt cel mai bine acceptate de consumatori remarcam ca in topul preferintelor, cu proportii apropiate, se situeaza melodiile personalizate si radio inclus, cu 4,07, respectiv 4,04 pe o scara de la 1 la 5. Deoarece diferenta fata de restul variantelor este vizibil mai mare, le vom include in produsul nostru doar pe acestea doua.

Prin intermediul cercetarii am verificat si importanta aspectului la un ceas desteptator si am observat ca in timp ce pentru majoritatea respondentilor fie nu este important, fie este indiferent, doar pentru o mica parte din ei, 0.23 din intervalul [-2,2] el conteaza intr-o mare masura. Astfel vom incerca sa cream un ceas cu un aspect placut, fara a insista in acest domeniu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.