Referat la managementul sistemelor informatice

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.60

nivel: Facultate

Analiza SWOT constituie cea mai importanta tehnica manageriala utilizata pentru intelegerea pozitiei strategice a unei intreprinderi/organizatii. Principalul scop al analizei SWOT este de a identifica si de a atribui fiecare factor, pozitiv sau negativ, uneia din cele patru categorii, realizand in acest fel o evaluare obiectiva a afacerii.Analiza SWOT incepe cu scrierea unei liste cu puncte curent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Referat la managementul sistemelor informatice

Analiza SWOT constituie cea mai importanta tehnica manageriala utilizata pentru intelegerea pozitiei strategice a unei intreprinderi/organizatii. Principalul scop al analizei SWOT este de a identifica si de a atribui fiecare factor, pozitiv sau negativ, uneia din cele patru categorii, realizand in acest fel o evaluare obiectiva a afacerii.Analiza SWOT incepe cu scrierea unei liste cu puncte curente: puncte de forta dar si puncte de slabiciune, privind starea unei intreprinderi/organizatii.

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti "Strengthts" (Forte, Puncte forte), "Weaknesses" (Slabiciuni, Puncte slabe), "Opportunities" (Oportunitati, Sanse) si "Threats" (Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei. Aplicarea analizei SWOT este facilitata daca se foloseste o lista de probleme care trebuie urmarite in cadrul analizei si ale caror raspunsuri sunt relevante pentru evaluarea situatiei de fapt a mediului si a firmei.

Este recomandabil ca problemele urmarite in ceea ce priveste punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile sa aiba o anvergura necesara pentru a fi cu adevarat probleme strategice, sa aiba legatura cu planurile strategice si sa ofere indicii semnificative pentru evaluarea judiciozitatii acestora si, la nevoie, pentru reconsiderarea lor. O parte din principalele probleme de urmarit in cadrul analizei SWOT sunt prezentate in continuare, ele pot fi folosite drept referinta pentru efectuarea unei analize, dar pot si este preferabil sa fie completate cu alte probleme specifice firmei in cauza.

O identificare clara a riscurilor in functie de seriozitatea sau probabilitatea lor confera o pozitionare solida in fata competitorilor si ajuta la o planificare mai buna in preintampinarea situatiilor de criza. Personalul firmei, cu structura sa specifica, reprezinta o componenta de micromediu a carei actiune conjugata si motivata este decisiva pentru indeplinirea misiunii si obiectivelor intreprinderii.

Prin prisma raporturilor firmei cu proprii sai salariati, pot fi concepute actiuni specifice de marketing care sunt o componenta de baza a ceea ce se numeste marketing interior sau, dupa alti autori, marketing intern. Aceste actiuni specifice de marketing au in vedere promovarea unui climat de echitate si ordine, de raspundere personala, de promovare a valorilor, de stimulare a performantei si creativitatii, de oferire a unor multiple facilitati, recompese si ajutoare etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.