Referat control de gestiune

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.61

nivel: Facultate

In procesul de aprovizionare, intreprinderea trebuie sa aleaga intre doua modalitati de aprovizionare:In practica, cererea cunoaste anumite fluctuatii in decursul unui an calendaristic (de exemplu: sezonalitatea). Gestiunea stocurilor, intr-o asemenea situatie se poate face fie fixand o cantitate constanta ce urmeaza sa fie comandata, iar datele la care urmeaza sa fie lansata comanda sunt v[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Referat control de gestiune

In procesul de aprovizionare, intreprinderea trebuie sa aleaga intre doua modalitati de aprovizionare:In practica, cererea cunoaste anumite fluctuatii in decursul unui an calendaristic (de exemplu: sezonalitatea). Gestiunea stocurilor, intr-o asemenea situatie se poate face fie fixand o cantitate constanta ce urmeaza sa fie comandata, iar datele la care urmeaza sa fie lansata comanda sunt variabile (bugetarea prin cantitati constante), fie fixand datele la care trebuie sa aiba loc comanda, iar cantitatile comandate sunt variabile (bugetarea prin perioade constante).

A. o modalitate cu cantitati variabile la date fixe CAND ? la date fixe CAT ? cantitati variabile Aprovizionarea se face la date fixe, in timp ce volumul comenzilor variaza de la perioada la perioada. Este un stoc de "recompletare". Practic, aceasta metoda consta in inventarierea stocului la anumite intervale regulate de timp si la recompletarea sa in functie de ceea ce lipseste in raport cu un anumit stoc total determinat in avans.

B. o modalitate cu cantitati constante la date diferite CAND ? la date variabile CAT? cantitati fixe O aprovizionare are loc numai atunci cand stocul atinge un anumit nivel, numit stoc de reaprovizionare, moment in care trebuie lansata o comanda. Volumul comenzii corespunde stocului activ (determinat de o maniera rationala, adica astfel incat sa se minimizeze costurile de stocare).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.