Redresoare

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.94

nivel: Liceu

Blocul redresor propriu-zis (R) contine in structura sa elementele redresoare care permit conductia curentului numai intr-un singur sens.
Ca elemente redresoare se utilizeaza: diode cu vid si gaz, redresoare cu vapori de mercur, ignitroane, diode redresoare semiconductoare, tiristoare. acestea prezinta o serie de avantaje: caderea de tensiune directa mica, durata de functionare fara intreti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Redresoare

Blocul redresor propriu-zis (R) contine in structura sa elementele redresoare care permit conductia curentului numai intr-un singur sens.
Ca elemente redresoare se utilizeaza: diode cu vid si gaz, redresoare cu vapori de mercur, ignitroane, diode redresoare semiconductoare, tiristoare. acestea prezinta o serie de avantaje: caderea de tensiune directa mica, durata de functionare fara intretinere practic nelimitata, cost scazut.

Filtrul de netezire (F) are rolul de a reduce pulsatiile tensiunii redresate astfel incat tensiunea furnizata consumatorului, sarcina redresorului, sa fie apropiata de cea continua.
In functie de natura sarcinii, redresoarele se clasifica in:redresoare cu sarcina rezistiva (R);redresoare cu sarcina inductiva (RL);redresoare cu sarcina capacitiva (RC).

In functie de posibilitatea de a furniza sau nu o tensiune reglabila, redresoarele se impart in:redresoare necomandate (furnizeaza o tensiune fixa la iesire);redresoare comandate (furnizeaza o tensiune reglabila la iesire).In functie de numarul de faze ale transformatorului de alimentare, redresoarele se impart in:redresoare monofazate (folosite pana in puteri de 1 kw);redresoare polifazate (folosite la puteri mai mari de 1 kw).

3. REDRESOARE MONOFAZATE
Redresoarele monofazate se conecteaza la reteaua alternativa de 200V/50Hz prin intermediul unui transformator monofazat. Se clasifica in:redresoare monofazate monoalternanta (se redreseaza o singura alternanta a tensiunii alternative de alimentare);redresoare dubla alternanta (redreseaza ambele alternante).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.