Recviem

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.99

nivel: Liceu

Manitou era numele colectiv al samanilor sacri ai tuturor triburilor native din America, despre care se crede ca puteau calatori in timp, schimbandu-si inclusiv forma fizica. Cunoscuti ca Marile Spirite, ei credeau ca toate creaturile trebuie sa evolueze in functie de natura lor si ca intreaga intelepciune sau iluminare trebuia castigata prin efort personal. Incarnati pe pamant cu sute de ani in u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Recviem

Manitou era numele colectiv al samanilor sacri ai tuturor triburilor native din America, despre care se crede ca puteau calatori in timp, schimbandu-si inclusiv forma fizica. Cunoscuti ca Marile Spirite, ei credeau ca toate creaturile trebuie sa evolueze in functie de natura lor si ca intreaga intelepciune sau iluminare trebuia castigata prin efort personal. Incarnati pe pamant cu sute de ani in urma, ei s-au decis sa paraseasca aceasta planeta dupa ce au constatat felul in care le este denigrat felul natural de viata si sistemul lor de convingeri.

Profetiile si plecarea lui Manitou au revenit in actualitate in anul 1869, cand un mistic Paiute pe nume Wodzuwob sau Tavibo a profetizat caderea pieilor albe si intoarcerea stramosilor indieni ca urmare a unei ceremonii a unui dans sacru. Fiul misticului, Wowoka, a avut la randul sau o viziune, in care se facea ca moare de doua ori si ca este inviat. El l-a vazut pe Dumnezeu, care i-a spus ca pamantul va fi acoperit de ape si de noroi si ca civilizatia albilor va fi distrusa. Daca poporul sau va executa dansul in cerc, inundatia nu ii va afecta in nici un fel.

Totii nativii americani se vor intoarce atunci pe pamant si se vor bucura de o existenta libera, lipsita de suferinte.
Wowoka a inceput sa-si propovaduiasca viziunea in anul 1886, dar a mentionat ca indienii americani trebuie sa-si castige dreptul la aceasta lume noua printr-un efort personal. S-a opus violentei impotriva albilor si a compus cantece pentru dansul sacru in cerc, care a ajuns cunoscut sub numele de Dansul Stafiilor. El s-a transformat apoi in Religia Stafiilor, care s-a raspandit pe intreaga coasta vestica.

Nu toti nativii au imbratisat insa viziunea non-violenta a lui Wowoka. Natiunea Sioux si-a creat propria versiune a Dansului Stafiilor, interpretata ca fiind ostila de catre rasa alba. Dansul Stafiilor a fost interzis, dar siucsii au continuat sa-l practice, lucru care a condus la izbucnirea ostilitatilor si la uciderea lui Sitting Bull. Ulterior, la data de 29 decembrie 1890, un grup masiv de indieni a primit ordinul sa isi faca tabara la Wounded Knee Creek. A urmat un veritabil masacru, care a pus definitiv capat oricarei opozitii serioase la adresa rasei albe.

Personal, nu stiu daca viziunea lui Wowoka se va adeveri. Totul depinde de informatiile inoculate in reteaua morfogenetica. Interesant este cu totul altceva. Numele anglicizat al lui Wowoka era Jack Wilson! In aceasta etapa a investigatiei noastre referitoare la Montauk nu cred ca mai surprinde pe nimeni aparitia numelui de Wilson, ca sa nu mai vorbim de prenumele de Jack. Au mai existat insa si alte sincronicitati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.