Recuperarea neuromotorie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Scopul acesteia este de a atinge acelas efect a sistemei, in aceas componenta, care puteau fi temporar dezorganizati sub influenta diferitor factori.
Restabilirea are loc atunci cind nu au murit toti neuronii, iar focarul consta din elemente intacte. Inhibitia de protectie fiind o masura fiziologica uneori capata caracter patologic, durind timp indelungat si facind imposibile restabilirea f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Recuperarea neuromotorie

Scopul acesteia este de a atinge acelas efect a sistemei, in aceas componenta, care puteau fi temporar dezorganizati sub influenta diferitor factori.
Restabilirea are loc atunci cind nu au murit toti neuronii, iar focarul consta din elemente intacte. Inhibitia de protectie fiind o masura fiziologica uneori capata caracter patologic, durind timp indelungat si facind imposibile restabilirea functiilor. Deaceea uneori o hemiplegie poate dura mult timp, leziunea neuronala fiind minimala.

Masurile medicale trebuie intreprinse anume la acest nivel, pentru a dezinhiba elementele nervoase si stimularea lor si aceasta se poate obtine prin aplicarea gimnasticii curative, masajului, fizioprocedurilor.
Acest nivel se obtine in primele 6 luni dupa accidentul vasculr cerebral.
II nivel. Compensatia

La alterarea unei functii a sistemului, functia structurii lezate o indeplineste alta ce nu a fost traumatizata.
Scoarta cerebrala reactioneaza orice modificari dintre organism si mediul extern. La analiza impulsurilor noi ce vin in cortex dupa lezarea analizatorului motor, in ea se formeaza noi centre responsabili de indeplinirea functiei. Mecanismul ce permite sa atingem nivelul compensatiei il prezinta reorganizarea compensatorie, includerea in indeplinirea functiilor sistemelor cerebrale care inainte nu le indeplineau.

Dar la acest nivel nu se atinge o restabilire completa a functiilor, miscarile sint schimbate, cu defect.
III nivel. Readapterea, adaptarea catre defect.
In prezenta unui defect evident, cu leziune neuronala masiva lipseste posibilitatea compensarii din cauza afectarii difuze a cortexului. La pacient gradul handicapului va fi evident si persistent.
Scopul acestui nivel va fi de a invata bolnavul catre auto deservire.
Se cunosc doua tipuri de reabilitare:

1. stationara
2. de ambulator
Etapa de stationar prevede acordarea paturilor pentru reabilitarea in sectiile de neurologie, formarea unei sectii de reabilitarea pentru tratarea bolnavilor in perioada subacuta, stationare de reabilitare de zi.In ultimi ani in toate tarile este tendinta de a micsora durata reabilitarii in stationar si a o transfera la etapa de ambulator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.