Recuperare in nevralgia cervico-brahiala

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Astfel, in ambulatoriul de specialitate se aplica tratamente pentru o gama foarte mare de suferinte, pentru un numar relativ mare de pacienti, fiecare pacient primind cel putin o procedura de electroterapie,gimnastica medicala .Am ales aceasta tema pentru lucrarea mea de licenta intrucat pe parcursul stagiilor efectuate am constatat efectele favorabile ale procedurilor balneare si satisfactia p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Recuperare in nevralgia cervico-brahiala

Astfel, in ambulatoriul de specialitate se aplica tratamente pentru o gama foarte mare de suferinte, pentru un numar relativ mare de pacienti, fiecare pacient primind cel putin o procedura de electroterapie,gimnastica medicala .Am ales aceasta tema pentru lucrarea mea de licenta intrucat pe parcursul stagiilor efectuate am constatat efectele favorabile ale procedurilor balneare si satisfactia pacientilor dupa acestea..

Desi patologia discala este de o mare complexitate si necesita o abordare terapeutica deosebita cu folosirea tuturor mijloacelor apartinand medicinei fizice, am constatat ca exista un numar de pacienti care beneficiaza de tratament fizical in ambulatoriul de specialitate. Prin realizarea acestei teme am dorit sa evaluez personal beneficiile terapeutice ale electroterapiei ,kinetoterapiei asupra durerilor cervico-brahiale.

1.1. Biodinamica coloanei vertebrale
Rolul aparatului muscular este mai complex decat cel evident functional de a mobiliza coloana; musculatura intrinseca si extrinseca a coloanei vertebrale intervine si in preluarea unei parti din greutatea corpului, dar si in repartizarea greutatii pe celelalte structuri, mai ales pe articulatiile interapofizare, conform teoriei "chingii musculare". Aceasta "chinga musculara" abdomino-spinala contribuie la o repartizare judicioasa a greutatii corpului pe DIV, pe articulatiile interapofizare preluand si ea o parte din sarcina.

Solicitarea dinamica excesiva in conditiile unei musculaturi deficitare functional va conduce in timp la o uzura precoce a structurilor discului si a celor ale articulatiilor interapofizare avand ca rezultat aparitia durerilor. Chiar tensionarea musculara prelungit mentinuta, prin acumulare de metaboliti specifici anaerobiozei determinata de ischemie, determina aparitia durerii.

Mobilizarile vertebrale efectuate anormal ca amplitudine, ca viteza de executie sau asociind flexia cu o inflexiune laterala ampla, sau flexie cu torsiune vertebrala, pot reprezenta factori de degradare a inelului fibros chiar pentru cel mai normal DIV: de la producerea unor fisuri radiale pana la ruperea lui cu aparitia herniei de disc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.