Recunoasterea si derecunoasterea imobilizarilor corporale

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sunt reflectate, de asemenea, distinct in contabilitate, acele imobilizari corporale cumparate, pentru care s-au transferat riscurile si beneficiile aferente, dar care sunt in curs de aprovizionare (grupa 22 "Imobilizari corporale in curs de aprovizionare" din Planul de conturi general).Comparativ cu prevederile din IAS 16 "Imobilizari corporale", Reglementarile contabile conforme cu directivele [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Recunoasterea si derecunoasterea imobilizarilor corporale

Sunt reflectate, de asemenea, distinct in contabilitate, acele imobilizari corporale cumparate, pentru care s-au transferat riscurile si beneficiile aferente, dar care sunt in curs de aprovizionare (grupa 22 "Imobilizari corporale in curs de aprovizionare" din Planul de conturi general).Comparativ cu prevederile din IAS 16 "Imobilizari corporale", Reglementarile contabile conforme cu directivele europene include in sfera imobilizarilor corporale si investitiile imobiliare.

De asemenea, daca se modifica utilizarea unei imobilizari corporale, in sensul ca aceasta urmeaza a fi imbunatatita in perspective vanzarii, in momentul luarii deciziei privind modificarea destinatiei, in contabilitate se inregistreaza transferul activului din categoria imobilizarilor corporale in cea de stocuri. Aceeasi regula se mentine in cazul transferului activelor de la stocuri la imobilizari corporale.
Deocamdata in contabilitatea romaneasca nu este delimitate ca active pozitia "active imobilizate detinte in vederea vanzarii" cu toate ca in IAS 16 "Imobilizari coporale" se prevede si posibilitatea tratarii ca imobilizari corporale distincte a unor componente (in cazul avioanelor, scaunele, tapiteria pot fi tratate ca elemente distincte).

Pentru organizarea contabilitatii primare, inclusiv prezentarea in situatiile financiare, imobilizarile corporale sunt clasificate pe clase (IAS 16) sip e grupe (in Romania). In Ias 16 "Imobilizari coporale" ca titlu de recomandare sunt delimitate urmatoarele clase: terenuri; terenuri si cladiri; masini si echipamente; nave; aeronave; automobile; instalatii; piese de schimb si asamblare; echipamente de birotica.
2. Recunoasterea imobilizarilor corporale

Pentru recunoasterea imobilizarilor corporale se aplica regula generala : active generatoare de beneficii economice viitoare si detinute pe o perioada mai mare de un an si care trebuie evaluate la costul de achizitie sau la costul de productie.
Beneficiile economice viitoare reprezinta potentialul de a contribui, direct sau indirect, la fluxul de numerar catre entitate. Potentialul poate fi unul productiv, fiind parte a activitatilor de exploatare ale entitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.