Reclama comerciala

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.73

nivel: Facultate

Despre publicitate sau reclama ( minima diferenta dintre aceste notiuni o voi descrie in aceasta lucrare) nu putem afirma ca este o stiinta sau o arta. Reclama in realitate este o dificila si complexa combinatie dintre anumite stiinte, dintre economie si matematica, dintre psihologie, estetica si lingvistica. Toate aceste domenii formeaza acest magnific fenomen ce a devenit cu timpul un element c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reclama comerciala

Despre publicitate sau reclama ( minima diferenta dintre aceste notiuni o voi descrie in aceasta lucrare) nu putem afirma ca este o stiinta sau o arta. Reclama in realitate este o dificila si complexa combinatie dintre anumite stiinte, dintre economie si matematica, dintre psihologie, estetica si lingvistica. Toate aceste domenii formeaza acest magnific fenomen ce a devenit cu timpul un element cheie in succesul unei afaceri.

Un paradox evident este faptul ca in general, se cunoaste mai multa informatie despre recentele invetii ale tehnologiei moderne decit despre lucruri atit de prezente in viata de zi cu zi ca publicitatea.In intreaga lume sume astronomice sunt allocate acestei ramuri si totusi procesul de creare a reclamei, principiile si legile ei ramin necunoscute.

In aceasta lucrare am incercat sa cuprind trasaturile cele mai importante ale unei publicitati de success, bazindu-ma pe istoria publicitatii, esecuri si succese publicitare pe o comparatie intre strategiile publicitare ale diferitor tari. Nu in cele din urma, am incercat sa analizez situatia Republicii Moldova in acest domeniu, si particularitatile publicitatii in tara noastra.

Scopul lucrariii date a fost de a familiarize cu fenomenul numit reclama de a-l face mai interesant pentru mai multi.
Teza este formata din 3 capitole, in primul capitol, am analizat diferite aspecte ale definitiei reclamei, exemple de reclama si felul in care ele actioneaza aspura psiholigiei cumparatorului. De asemenea, a fost analizata clasificarea ei dupa anumite principii si roul istoric al publicitatii si etapele ei de dezvoltare.

In capitolul 2, am efectuat un studiu de caz asupra campaniei publicitare Cosmorom, analizindu-i avantajele si dezavantajele. De asemenea, am evidentiat rolul istoric al femeii in publicitatea Americana si importanta lui pentru rolul femeii in societate in general. Ultimul punct al capitolului 2 este o comparatie intre publicitatea traditionala si cea on-line, aspectele positive si negative ale ambelor. Ultimul capitol a fost axat pe trasaturile distinctive ale publicitatii, comparatia stadiei de dezvoltare a publicitatii in Moldova
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.