Reciclarea hartiei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.51

nivel: Liceu

• Reciclarea hartiei depinde foarte mult de calitatea deseurilor de hartie colectate. Aceste tipuri de deseuri fiind foarte usor de contaminat cu alte tipuri de deseuri menajere, mai ales cu lichide. Este recomandata colectarea deseurilor din hartie si carton in containere special amenajate cu o deschizatura mai ingusta pentru a ingreuna introducerea altor tipuri de deseuri.Principalele tipu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reciclarea hartiei

• Reciclarea hartiei depinde foarte mult de calitatea deseurilor de hartie colectate. Aceste tipuri de deseuri fiind foarte usor de contaminat cu alte tipuri de deseuri menajere, mai ales cu lichide. Este recomandata colectarea deseurilor din hartie si carton in containere special amenajate cu o deschizatura mai ingusta pentru a ingreuna introducerea altor tipuri de deseuri.Principalele tipuri de deseuri din hartie si carton reciclabil: hartie de calitate, hartie mixta, ziare si reviste, carton gofrat.Oportunitati de reutilizare si reciclare Principalele utilizari ale hartiei reciclate: substituirea pastei de hartie, realizarea unor produse pentru constructii (peretii din carton cu gips, combustibili obtinuti din desuri).

Alte informatii Hartia spre deosebire de alte materiale reciclabile, este o inventie din cele mai vechi timpuri ale omului; pe parcurs devenind ieftina si usor de procurat mai ales dupa revolutia industriala, atunci a fost momentul care a facut posibila fabricarea ei pe scara larga.Hartia se biodegradeaza mult mai usor decat plasticul, pentru ca este fabricata din celuloza.Infrastructura de colectare si prelucrare pentru masele plastice nu trebuie stabilita la nivel national, poate fi limitata la zone locale.

Greutate specifica Raportul volum/greutate pentru deseurile din plastic este foarte mare, mai ales pentru produsele din plistiren.
Potentialul de contaminare Deseurile din plastic aduse la unitatile de procesare sunt, in general contaminate cu materiale straine, cum ar fi alimentele cauzeaza uzarea granulatorilor si a altor echipamente utilizate in sortarea si reciclarea materialelor.

Oportunitati de reutilizare si reciclare Centrele de colectare pot asigura o compactare si balotare a deseurilor din plastic in vederea reducerii costurilor de transport, astfel incat valoarea materialelor valorificate sa poata acoperi costurile de colectare, prelucrare si transport.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.