Realizarea unei documentatii asupra posibilitatilor de initiere a unei afaceri

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

O simpla privire aruncata asupra biografiei unor oameni mari este de ajuns sa ne convinga ca multi dintre acestia au fost oameni de afaceri.
Inteleptul Thales din Milet, Solomon al doilea, intemeietor al Atenei, si matematicianul Hipocrate au fost comercianti. Platon si-a scos cheltiuelile pentru drumul sau in Egipt vanzand, pe unde trecea, undelemn. Spinosa, desi preocupat de filozofie, lu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Realizarea unei documentatii asupra posibilitatilor de initiere a unei afaceri

O simpla privire aruncata asupra biografiei unor oameni mari este de ajuns sa ne convinga ca multi dintre acestia au fost oameni de afaceri.
Inteleptul Thales din Milet, Solomon al doilea, intemeietor al Atenei, si matematicianul Hipocrate au fost comercianti. Platon si-a scos cheltiuelile pentru drumul sau in Egipt vanzand, pe unde trecea, undelemn. Spinosa, desi preocupat de filozofie, lustruia oglinzi pentru a-si castiga banii necesari traiului.

Botanistul Linee confectiona cisme. Shakespeare a fost administrator de teatru, fiind apreciat ca un bun om de afaceri. De-a lungul anilor, modul de a face o afacere a evoluat. In ultimele trei decenii, peisajul lumii afacerilor a devenit de nerecunoscut. S-ar putea da sute si sute de exemple de intreprinzatori particulari din lume si din Romania, care au initiat mici afaceri si au reusit sa aiba realizari frumoase. Astazi, succesul afacerii depinde de reactiile elastice la schimbarile pieteii, de capacitatea de a implementa rapid noile solutii, de a se reorganiza, de a lua operativ decizii.

Inainte de a ne lansa intr-o afacere, este necesara intocmirea unui studiu preliminar care sa ne informeze asupra perspectivelor viitoare atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Aceasta munca nu e usoara, dar nu este inutila deoarece ne fereste de esec. Fiecare tip de afacere are anumite trasaturi specifice, anumite secrete, care luate in calcul, asigura succesul. Insa cel care initiaza o afacere trebuie sa nu faca lucruri care sunt inacceptabile din punct de vedere legal sau social. Nu trebuie folosite orice mijloace pentru a reusi in afaceri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.