Realizarea sistemelor informatice pentru management

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.91

nivel: Facultate

In domeniul analizei si proiectarii sistemelor informatice nu exista o terminologie unica, acceptata de toti specialistii, care sa permita elaborarea unei metodologii unitare de implementare a informaticii in cadrul sistemelor de management. Este o activitate care impune folosirea unui volum mare de resurse financiare, umane si materiale, intr-o perioada mare de timp. Presupune parcurgerea unui [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Realizarea sistemelor informatice pentru management

In domeniul analizei si proiectarii sistemelor informatice nu exista o terminologie unica, acceptata de toti specialistii, care sa permita elaborarea unei metodologii unitare de implementare a informaticii in cadrul sistemelor de management. Este o activitate care impune folosirea unui volum mare de resurse financiare, umane si materiale, intr-o perioada mare de timp. Presupune parcurgerea unui numar mare de activitati cu un pronuntat caracter creativ grupate in etape precum : analiza de sistem, proiectarea, implementarea.

Reprezinta un proces complex, ordonat intr-o succesiune de etape, faze si care presupune utilizarea unui instrumentar de metode si tehnici specifice. Realizarea unui sistem informatic pentru management, este, dupa cum s-a specificat anterior, un proces complex, care presupune parcurgerea unor etape metodologice bine definite. Din acest motiv, in procesul de analiza si proiectare a sistemelor informatice, este necesar sa fie respectate o serie de principii metodologice:
Proiectarea sistemului trebuie sa inceapa, conform conceptiei sistemice, de la iesirile acestuia si de la continutul situatiilor informationale finale.

Abordarea realizarii viitorului sistem informatic pentru management trebuie sa se faca de pe pozitia intregului, urmarindu-se in acelasi timp satisfacerea cerintelor sale componente.
Abordarea globala permite sa se acorde o pondere justa obiectivelor strategico-tactice ale activitatilor societatii comerciale. Respectarea acestui principiu asigura integrarea tuturor subsistemelor informatice din cadrul unei firme prin constituirea unei baze de date unice in care informatia este culeasa o singura data si utilizata de toate aplicatiile informatice dezvoltate.

Asigurarea independentei structurii sistemului informatic de structura organizatorica a societatii comerciale.
Realizarea acestei independente relative consta in abordarea proiectarii sistemului informatic pe baza functionala, prin integrarea in etapele elaborarii sale a celor cinci functiuni ale organizatiei : productie, financiar-contabila, comerciala, cercetare-dezvoltare si resurse umane.Conform acestui principiu, cunoscut si sub denumirea de viitor-trecut, determinarea si analiza iesirilor trebuie sa se faca desfasurand ponderea principala a activitatilor de la nivelul strategic si tactic spre nivelul operativ, proiectarea sistemului avand urmatoarea succesiune de activitati:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.