Realizarea sistemelor informatice pentru management

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.72

nivel: Facultate

Acea componenta a unui sistem informational in care procedurile si prelucrarile sunt preponderent automatizate in vederea sporirii eficientii actului decizional.
Consideratii generale
In domeniul analizei si proiectarii sistemelor informatice nu exista o terminologie unica, acceptata de toti specialistii, care sa permita elaborarea unei metodologii unitare de implementare a informati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Realizarea sistemelor informatice pentru management

Acea componenta a unui sistem informational in care procedurile si prelucrarile sunt preponderent automatizate in vederea sporirii eficientii actului decizional.
Consideratii generale
In domeniul analizei si proiectarii sistemelor informatice nu exista o terminologie unica, acceptata de toti specialistii, care sa permita elaborarea unei metodologii unitare de implementare a informaticii in cadrul sistemelor de management.

Este o activitate care impune folosirea unui volum mare de resurse financiare, umane si materiale, intr-o perioada mare de timp.
Presupune parcurgerea unui numar mare de activitati cu un pronuntat caracter creativ grupate in etape precum : analiza de sistem, proiectarea, implementarea.Reprezinta un proces complex, ordonat intr-o succesiune de etape, faze si care presupune utilizarea unui instrumentar de metode si tehnici specifice.

Principii metodologice
Realizarea unui sistem informatic pentru management, este, dupa cum s-a specificat anterior, un proces complex, care presupune parcurgerea unor etape metodologice bine definite. Din acest motiv, in procesul de analiza si proiectare a sistemelor informatice, este necesar sa fie respectate o serie de principii metodologice:
1. Principiul viitor-trecut
2. Principiul abordarii globale
3. Principiul independentei structurii
4. Principiul abordarii strategice
5. Principiul includerii componentelor de avarie

Proiectarea sistemului trebuie sa inceapa, conform conceptiei sistemice, de la iesirile acestuia si de la continutul situatiilor informationale finale.
Conform acestui principiu, cunoscut si sub denumirea de viitor-trecut, determinarea si analiza iesirilor trebuie sa se faca desfasurand ponderea principala a activitatilor de la nivelul strategic si tactic spre nivelul operativ, proiectarea sistemului avand urmatoarea succesiune de activitati:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.