Realitatea si reflectarea ei neconventionala

1x punct

categorie: Filosofie

nota: 9.65

nivel: Facultate

Un patul de lemn veghea curtea spre scoala care ne gonea vara acasa direct prin gardul binevoitor, linga el in fata casei in care ne-am petrecut copilaria (scoala am facut-o departe la oras) o casa ceva ma mica parca special facuta pentru mama bunicii mele (strabunica familiei) mamaaEURCtina, batrina dar plina de sanatate, girbovita de ani dar cu un spirit proaspat si nemuritor care m-a rmarit toa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Realitatea si reflectarea ei neconventionala

Un patul de lemn veghea curtea spre scoala care ne gonea vara acasa direct prin gardul binevoitor, linga el in fata casei in care ne-am petrecut copilaria (scoala am facut-o departe la oras) o casa ceva ma mica parca special facuta pentru mama bunicii mele (strabunica familiei) mamaaEURCtina, batrina dar plina de sanatate, girbovita de ani dar cu un spirit proaspat si nemuritor care m-a rmarit toata viata si m-a protejat. O camera si o vatra cu acces direct in aer liber linga patulul plin aproape intotdeauna cu stiuleti gata sa se sacrifice in malaiul pentru mamaliga.

In vatra trona testul pentru piine, o piine care nu se mai face in zilele noastre, o piine pe care jarul o facea mereu rumena si frumoasa si cu un gust pe care si acum il simt in gura dupa 60 de ani, poate acum se face una mai buna la gust, poate nu, dar gustul ei este fals, nereal si care nu-ti alimenteaza si visele si existenta cu spiritualitate.

Odaia era mica si cu un ochi de geam cit sa poti vedea cine trece pe linga ea, un pat in care cu siguranta acum nu as mai avea loc si atit de aprope de pamint parca special facut pentr un batrin care nu-si mai poate ridica picioarele decit le mersul tiris prin gradina sau prin curte, odaie parca facuta o data cu strabunicii mei, doar ca nu mai era decit unul, ea, strabunica familiei.

Strabunicul murise de mult in razboi. Si doar pamint si paie, chirpici care lasasera pentru fereastra o nisa pe care avea locul ei intotdeauna lampa cu gaz. Pamintul gol peste tot in jurul lor si urmele ploilor lasate pe drumul care ducea la poarta alunecind usor spre portile aprope intotdeuna deschise, lasate de niste copii neastimparati ca oricare altii. Acolo intr-o zi de mult, intr-o zi de iunie un plinset a a trezit amorteala verii, o mama (doi parinti) aducea pe lume un copil, ceea ce se va numi mai tirziu, om si evident nu se stie daca destinul aparut era doar parte a destinului mamei sau al copilului sau era un destin ancestral, care venise din infinitul trecut pentru prezentul de acum sau pentru viitorul de dincolo de noi.

Forma aceea venita pe lume nu stia inca de venirea ei sau poate stia dar nu voia sa ne spuna ca stie, poate plingea de frica realitatii care urma sau pote refuza sa creada ca s-a nascut pentru a muri pentru totdeauna, pentru parinti nu mai era doar o forma devenise deja o existenta intr-o forma ba chiar simteau spiritul lui independent. Pentru univers nu era decit atomi si molecule. Ea nu stia inca nimic despre univers. Era forma pentru ca se putea fotografia, desena, o puteai vedea, pipai, chiar ii simteai gustul si mirosul.

Rozul acela trandafiriu de nou nascut care devenise centru universului neconventional pentru el si central universului conventional al familie sale, era sprit si forma si existenta pentru ca din nimic nu putea apare forma si exisitenta si spiritul meu actual. Sau poate da? Vidul nu produce nimic ori acea entitateunivers a devenit forma, cu certitudine a existat, cu certitudine nu-i putem nega spiritul care a urmat, nu putem nega memoria, simturile, sentimentele, intuitia,instinctul care au devenit realitate mai tirziu, daca noi nu nu am vazut toate acestea atunci nu inseamna ca nu au existat, inseamna ca noi nu am fost in stare sa le vedem.

Embrionul din care a aparut acea formaexistentaspirit avusese cu certitudine un embrion al formei, un embrion al existentei si unul al spiritului noii entitatiunivers care urma, un embrion al unui nou univers conventional in care prima conventie a fost el si tipatul lui plin de bucurie si intristarea de a trai, tipatul lui era pentru parinti viata, pentru univers doar atomi si molecule iar pentru entitateaunivers aceea in sine toate la un loc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.