Reactiile de hipersensibilitate

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

I. RIU este normal daca raspunsul declansat fata de antigen se face printr-o clasa adecvata de imunoglobuline: IgM, IgG sau IgA. Acest criteriu nu este indeplinit in cazul hipersensibilitatii de tip I (IgE).
II. RIU este normal daca Ig elaborate nu ating concentratii exagerat de mari in raport cu cantitatea necesara pentru neutralizarea si indepartarea antigenului declansator. Acest criteri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reactiile de hipersensibilitate

I. RIU este normal daca raspunsul declansat fata de antigen se face printr-o clasa adecvata de imunoglobuline: IgM, IgG sau IgA. Acest criteriu nu este indeplinit in cazul hipersensibilitatii de tip I (IgE).
II. RIU este normal daca Ig elaborate nu ating concentratii exagerat de mari in raport cu cantitatea necesara pentru neutralizarea si indepartarea antigenului declansator. Acest criteriu nu se indeplineste in toate hipersensibilitatile umorale si in majoritatea bolilor autoimune.

III. RIU este normal daca nu se elaboreaza cantitati crescute de complexe imune circulante. Acest criteriu nu se indeplineste in hipersensibilitatea de tip III.
Definitie: Hipersensibilitatea de tip I este un RIU anormal declansat la contactul organismului cu antigene banale/obisnuite, raspandite in mediu, prezente in alimente sau in structura medicamentelor, antigene fata de care populatia generala nu reactioneaza; HS I se datoreaza unei hiperproductii de IgE care este conditionata genetic.

Bolnavii cu HS I prezinta doua trasaturi:
1. Manifestari de tip alergic (un RI deviat ce consta intr-o reactie la antigene fata de care populatia generala nu prezinta un raspuns clinic manifest).
Aceste antigene declansatoare ale HS I se numesc alergene. Alergenele sunt antigene complete timodependente si au imunogenitate redusa. Sunt foarte raspandite in mediu, contactul cu ele fiind obligatoriu pentru intreaga populatie.

Exemple de alergene: polenuri, praful de casa (acarienii microscopici).
2. Bolnavii prezinta un teren atopic ce consta in hiperproductie de IgE, conditionata genetic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.