Reactii enzimatice in sisteme lichide bifazice

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Realizarea unor astfel de reactii, ca de exemplu oxidarea aeroba a oestrogenilor prin cataliza cu lacaza fungica, in medii ne-apoase permite obtinerea unei activitati mult crescute.
Pe de alta parte contaminarea microbiana este in astfel de solventi o problema mult mai mica, iar ca o consecinta, absenta proteazelor microbiene pot conduce la o stabilitate aparenta crescuta a biocatalizatoru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reactii enzimatice in sisteme lichide bifazice

Realizarea unor astfel de reactii, ca de exemplu oxidarea aeroba a oestrogenilor prin cataliza cu lacaza fungica, in medii ne-apoase permite obtinerea unei activitati mult crescute.
Pe de alta parte contaminarea microbiana este in astfel de solventi o problema mult mai mica, iar ca o consecinta, absenta proteazelor microbiene pot conduce la o stabilitate aparenta crescuta a biocatalizatorului.

Unele reactii de polimerizare, cum sunt cele de polimerizare a fenolilor catalizate de peroxidase, conduc la produsi cu o greutate moleculara mare care precipita in solutiile apoase, mult mai apte sa dizolve produsii formati in primele etape ale reactiei cum sunt oligomerii.
In conditiile fiziologice normale, enzimele hidrolitice catalizeaza degradarea polimerilor, astfel hidrolazele si transferazele scindeaza in mod normal polimerii transferand una din parti la acceptorul care este apa.

In mod normal apa este prezenta intr-un exces molecular larg comparativ cu alti potentiali acceptori ai moleculelor scindate. In plus, "concentratia" normala a apei (in jur de 55,5 M) este mult mai mare decat valoarea sa Km tipica (in jur de 50 mM) astfel incat viteza sa de hidroliza nu afecteaza reactiile enzimatice de hidroliza. Daca se reduce foarte mult activitatea apei in aceste sisteme se poate realiza transferul moleculelor scindate catre alti acceptori. Exemple pentru astfel de fenomene sunt reactiile de transesterificare ale esterazelor si lipazelor sau chiar formarea nedorita a izomaltozei din glucoza, reactie catalizata de glucoamilaza.

Indepartarea enzimei din faza organica care contine produsii rezultati, se realizeaza in mod efectiv prin imobilizarea sa si apoi separarea sa directa, folosind tehnicile simple ale separatorilor utilizati normal in industria chimica;
Unul dintre avantajele majore este stabilitatea enzimelor in aceste sisteme;Principalul beneficiu al acestor sisteme este insa abilitatea lor de a modifica echilibrul termodinamic al acestor reactii. Asa cum se stie, enzimele nu isi schimba constantele de echilibru (Eeq) ale reactiilor atunci cand intervin schimbari ale conditiilor fizice ca temperatura, pH sau presiunea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.