Razboiul oamenilor cu zeii

7x puncte

categorie: Religie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In primavara anului 1947, un ciobanas care-si cauta o oaie pierduta
pe colinele sterpe de langa Marea Moarta a descoperit o grota care continea suluri ebraice ascunse in ulcioare de lut. Acestea, impreuna cu alte scrierigasite in zona in anii urmatori - denumite generic Manuscrisele de laMarea Moarta - statusera neatinse timp de aproape doua mii de ani, fiindimpachetate si ascunse cu grija [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Razboiul oamenilor cu zeii

In primavara anului 1947, un ciobanas care-si cauta o oaie pierduta
pe colinele sterpe de langa Marea Moarta a descoperit o grota care continea suluri ebraice ascunse in ulcioare de lut. Acestea, impreuna cu alte scrierigasite in zona in anii urmatori - denumite generic Manuscrisele de laMarea Moarta - statusera neatinse timp de aproape doua mii de ani, fiindimpachetate si ascunse cu grija in anii tulburi cand Iudeea sfidase putereaImperiului Roman.

Oare faceau parte din biblioteca oficiala a Ierusalimului, pusa la
adapost inainte ca orasul si templul sa cada, in A.D. 70, sau asa cum
presupun majoritatea cercetatorilor apartineau unei biblioteci a Esenienilor,o secta de eremiti cu preocupari mesianice? Opiniile sunt impartite, caci inbiblioteca se gaseau atat texte biblice traditionale, cat si scrieri tratanddespre datinile, organizarea si credintele sectei.
Unul dintre cele mai lungi si mai complete manuscrise, si poate cel
mai dramatic, descrie un razboi viitor, un fel de Razboi Final.

Intitulat desavanti "Razboiul Fiilor Luminii contra Fiilor intunericului", manuscrisulimagineaza raspandirea beligerantei lupte locale care aveau sa-i impliceinitial pe vecinii Iudeei, crescand in ferocitate si anvergura pana candcuprindeau intreaga lume antica: "Prima ciocnire a Fiilor Luminii cu Fiiiintunericului, altfel spus cu armata lui Belial, va fi un atac asupra trupelorlui Edom, Moab, ale ammonitilor si din regiunea filistinilor; apoi, asupra celor
ale kittienilor din Asiria; si asupra celor ce-au incalcat intelegerea care ledadea ajutor (...).

" Iar dupa aceste batalii, "vor inainta asupra kittienilor din
Egipt", si "la tirnpul cuvenit (...) impotriva regilor de la miazanoapte".In acest Razboi al Oamenilor, profetea manuscrisul, Dumnezeul luiIsrael avea sa preia un rol activ:
In ziua cand kittienii vor fi cazut, va avea loc mare razboi si macel,
in prezenta Dumnezeului lui Israel.Caci aceea este ziua pe care El a hotarat-o din vechime pentru luptafinala impotriva Fiilor intunericului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.