Razboiul drogurilor

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Mexic a fost nevoit sa legalizeze, de principiu, grupurile tot mai numeroase de "auto-aparare " ale tarii, formate din civili care lupta cu arma in mana impotriva cartelurilor de droguri. Cu ajutorul lor, fortele de securitate mexicane au capturat unul dintre cei patru lideri de top ai cartelului "Cavalerii Templieri". Corpul de Aparare Rurala mexican, dar si fortele guvernamentale erau in lupta d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Razboiul drogurilor

Mexic a fost nevoit sa legalizeze, de principiu, grupurile tot mai numeroase de "auto-aparare " ale tarii, formate din civili care lupta cu arma in mana impotriva cartelurilor de droguri. Cu ajutorul lor, fortele de securitate mexicane au capturat unul dintre cei patru lideri de top ai cartelului "Cavalerii Templieri". Corpul de Aparare Rurala mexican, dar si fortele guvernamentale erau in lupta deschisa cu Cavalerii Templieri de cel putin an.

Astfel, Guvernul mexican a declarat ca a ajuns la un acord cu liderii Corpului de Aparare Rurala pentru includerea factiunilor acestora in unitati sau entitati cvasi-militare unite sub numele mai sus mentionat. Numarul fermierilor care alcatuiesc aceste unitati depaseste 20.000 de oameni. Potrivit reprezentantilor razvratitilor, grupul va ajuta administratia presedintelui Enrique Pena Nieto sa rezolve o situatie jenanta impotriva terorii si santajului instalate de traficanti, mai ales dupa ce politia si trupele speciale ale armatei nu au reusit sa opreasca abuzurile.

Insa, Corpul de Aparare Rurala trebuie sa indeplineasca cateva conditii. Liderii vor trebui sa prezinte o lista a membrilor lor catre Departamentul Apararii mexican, iar armata va supraveghea activitatea grupurilor, o masura pe care guvernul a numit-o "temporara". Fermierilor li se va permite sa-si pastreze armele, atata timp cat le inregistreaza legal. Mai mult, armata mexicana va oferi grupurilor "toate mijloacele necesare pentru comunicatii, operatii si miscare", in conformitate cu acordul de sustinere anuntat.

De asemenea, cei care se califica, vor putea sa se alature fortelor de politie locala. "Multi dintre noi nu vrem sa intram in politie... nu e o idee buna sa ne imbracam in plitisti, insa, daca asta e o problema sau daca situatia o cere, cu siguranta ne vom pune de acord sa purtam o uniforma", a declarat unul dintre liderii fermierilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.