Razboiul din irak

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.67

nivel: Liceu

     Unul dintre evenimentele cele mai mediatizate pe plan mondial, īl reprezinta iminenta izbucnire a unui razboi īmpriva Irakului de catre fortele militare ale tarilor membre N.A.T.O.

      Motivul care determina aceasta actiune este refuzul Irakului de a se īncadra in rezolutia O.N.U. cu privire la detinerea si folosirea armelor chimice si biologice de distr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Razboiul din irak

     Unul dintre evenimentele cele mai mediatizate pe plan mondial, īl reprezinta iminenta izbucnire a unui razboi īmpriva Irakului de catre fortele militare ale tarilor membre N.A.T.O.

      Motivul care determina aceasta actiune este refuzul Irakului de a se īncadra in rezolutia O.N.U. cu privire la detinerea si folosirea armelor chimice si biologice de distrugere in masa.

      Expertii O.N.U. insarcinati cu inspectarea arsenalului de arme, detinut de Irak au tras concluzia ca aceste arme au o raza mai mare de actiune decāt cea admisa pe plan mondial. Ideea unui eventual razboi s-a ivit dupa ce Sadam Hussein a refuzat propunerea O.N.U. de distrugere a acestor rachete, situatie in care presedintele Statelor Unite ,Geoge Bush, a chemat tarile membre N.A.T.O. de a participa cu efective militare la actiunea de dezarmare a Irakului prin forta .Actiunea a fost respinsa de unele state membre precum Franta, Germania ,Belgia care propun rezolvarea conflictului pe cale diplomatica.

      Romania care a fost invitata sa adere la N.A.T.O. in anul 2004,in sedinta parlamentului din data de 13.02.2003 a fost de acord cu participarea sa , punānd la dispozitie trupe combatante si necombatante in zona de conflict, precum si spatiul aerian al tarii noastre pentru utilizarea lui de cātre avioanele de lupta ale aliatilor.

      Inca de la īnceputul acestor neintelegeri toate mijloacele de informare mass-media au tratat cu interes acest subiect. Toate canalele de televiziune si radio prin intermediul unor analisti politici , ne-au informat amanuntit cu privire la acest eveniment.

      In data de 14.02.2003 Consiliul de Securitate O.N.U. va adopta rezolutia cu privire la īnceperea sau neinceperea razboiului.

      Eu cred in cazul in care acest razboi va īncepe Irakul va pierde ,la fel ca in anul 1993 cānd presedintele Bill Clinton a luat decizia de a bombarda Irakul, pe acelasi motiv .Īnceperea razboiul va duce in acelasi timp la o criza economica mondiala si se vor pierde multe vieti omenesti mai ales din rāndul populatiei civile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.