Razboiul de Independenta

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.85

nivel: Gimnaziu

Printul Carol I a dorit inca de la inceputul ostilitatilor ruso-turce din sudul Dunarii sa implice total Romania pentru a obtine statutul de cobeligeranta si sa asigure recunoasterea independentei de catre marile puteri, insa rusii au refuzat in mod constant acest lucru sustinand ca nu au nevoie de ajutor. Atitudinea lor s-a schimbat in august 1877, cand armatele otomane au reusit sa opreasca ofen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Razboiul de Independenta

Printul Carol I a dorit inca de la inceputul ostilitatilor ruso-turce din sudul Dunarii sa implice total Romania pentru a obtine statutul de cobeligeranta si sa asigure recunoasterea independentei de catre marile puteri, insa rusii au refuzat in mod constant acest lucru sustinand ca nu au nevoie de ajutor. Atitudinea lor s-a schimbat in august 1877, cand armatele otomane au reusit sa opreasca ofensiva rusa la Plevna, in nordul Bulgariei.

Pentru a nu-i lasa pe turci sa contratace decisiv rusii au acceptat conditiile lui Carol ca armata romana sa aiba propria baza de operatii si comanda separata.In iunie 1877, armata romana intra in toiul operatiunilor militare de peste Dunare, cu Diviziile 2 si 4 si cu o divizie de rezerva. Efectivul romanesc se ridica la 38.000 de oameni si 108 tunuri. Armata rusa si romana va porni un atac in 30 august/11 septembrie care va duce la cucerirea redutei Grivita 1 de catre romani, La 9/21 noiembrie, romanii au cucerit si cetatea Rahova.

Plevna a reusit sa reziste pana la 28 noiembrie/10 decembrie, fiind incercuita de trupele ruso-romane. Osman Pasa a incercat sa strapunga incercuirea si sa se retraga, dar manevra sa a esuat, astfel incat el si armata sa s-au predat. Dupa caderea Plevnei, evenimentele militare s-au precipitat. Trupele romane au trecut la asedierea Vidinului, iar cele ruse au pornit in graba catre Constantinopol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.