Raul sub soare de Agatha Christie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.43

nivel: Liceu

La locul crimei au fost gasit doua obiecte si anume, o sticla si o foarfeca.

Alibiul care a atras cel maimult atentia a fost cel a lui Kenneth Marshall, care pretindea ca in timpul in care s-a petrecut crima el redacta la masina de scris cateva scrisori. Acesta a fost auzit atunci cand redacta scrisorile, dar Rosamund Darnley pretinde ca atunci cand a intrat in hotel l-a vazut pe a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raul sub soare de Agatha Christie

La locul crimei au fost gasit doua obiecte si anume, o sticla si o foarfeca.

Alibiul care a atras cel maimult atentia a fost cel a lui Kenneth Marshall, care pretindea ca in timpul in care s-a petrecut crima el redacta la masina de scris cateva scrisori. Acesta a fost auzit atunci cand redacta scrisorile, dar Rosamund Darnley pretinde ca atunci cand a intrat in hotel l-a vazut pe acesta, chiar daca sunetul masinii de scris s-a auzit continu. Atunci cand Kenneth confirma ca la vazut pe Rosamund atunci cand a intrat in camera, apare o suspiciune ca cei doi au pus impreuna la cale acest alibi. Probabil ca cei doi au lucrat impreuna.

Descoperirea unei bijuterii intr-o pestera care se afla destul de aproape de locul crimei, atrage pe lista suspectilor, un proprietar de yahturi, Horace Blatt. In acelasi timp, Christine Redfern admite faptul ca a auzit-o pe Arlena vorbind cu un barbat care o santaja. Atunci cand se descopera ca imensa avere pe care Arlena a fost ruinata de multe plati care nu au putut fi detectate, iar in acest momentul unele lucruri incep sa devina clare.

Mai mult decat atat, Poirot incepe sa descopere cateva semne de strangulare pe corpul lui Arlena, iar suspiciunile incep sa duca cu gandul ca Arlena a fost omorata de catre un criminal in serie. Este oare Reverend Lane un venerabil gelos si un ucigas secret?

Fata lui Kennet, Linda, a avut un comportament destul de ciudat in ziua in care s-a petrecut crima, aceasta venind devreme cu un pachet de lumanariin mana. Poirot descopera cateva urme de ceara, cateva fire de par impreuna cu o bucata de hartie si carton in semineul acesteia. Atunci cand aceasta incearca sa se sinucida, lasand un bilet in care spune ca este responsabila de aceasta crima, totul pare ca incepe sa se clarifice.

Vina lui Linda este atasata, oarecum, de un mic experiment cu magie imitativa si o papusa din ceara, dar adevarata natura a mortii este mult mai complexa. Desi la inceput am avut senzatia ca Arlena a mort omorata datorita seductiei sale, aparentele au fost inselatoare: aceasta a fost doar o tanara femeie care avea o atractie superficiala de care majoritatea barbatilor se plictiseau imediat. Este evident ca aceasta a fost victima unei manipulari facuta de un escroc, cum ar fi Patrick Redfern.

A fost gasit corpul viu al lui Christine, nu al lui Arlena.

Arlena s-a speriat foarte tare de apropierea sotiei lui Patrick si a cazut de pe scara, iar dupa aceea aceasta a urmat instructiunile pe care Patrick i le-a dat si a ascuns toate probele in pestera. Christine ia luat locul si s-a intins pe plaja in locul ei, purtand palaria, care a fost „descoperita” de Patrick. Alibiul lui Christine a tinut de marimea mainilor sale care nu puteau sa fie capabile de a comite o crima.

Acum, Patrick avea o gramada de timp pentru a o ucide pe Arlena. Aceasta a fost cu siguranta a doua crima pe care a comiso in acest stil; perechea era responsabila pentru o crima anterioara in care a folosit acelasi truc pentru a-si construi alibiul. Motivul sau a fost acela de a o omora pe Arlena inainte de a se descoperii ca el a fost cel care ia ruinat averea pe care o avea aceasta.

Singurul final fericit din acest roman apartine lui Kenneth si Rosamund, care isi planuiau eventuala casatorie, reflectand asupra faptului ca au produs unul pentru celalalt alt alibi chiar daca Kenneth credea ca Rosamund a comis crima , iar Rosamund credea ca cel care a onorato pe Arlena este Kenneth.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.