Ratiune

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

De exemplu : Trebuie sa stii ca , la nevoie , sa faci pasi indarat , mai ales sa stii sa ghicesti in fiecare clipa sentimentele pe care le generezi . Trebuinta aceasta de a-ti varia limbajul dupa efectul produs in momentul in care vorbesti , face dinainte neputincios orice discurs studiat si pregatit . Oratorul care isi urmeaza gandirea sa si nu pe c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ratiune

De exemplu : Trebuie sa stii ca , la nevoie , sa faci pasi indarat , mai ales sa stii sa ghicesti in fiecare clipa sentimentele pe care le generezi . Trebuinta aceasta de a-ti varia limbajul dupa efectul produs in momentul in care vorbesti , face dinainte neputincios orice discurs studiat si pregatit . Oratorul care isi urmeaza gandirea sa si nu pe cea a auditorilor sai , pierde prin insusi acest fapt orice influenta .

Spiritele logice , obisnuite cu lanturi de rationamente riguroase , nu se pot opri sa nu recurga la acest mod de persuasiune atunci cand se adreseaza multimilor , iar lipsa de efect a argumentelor lor ii surprinde intotdeauna . " Consecintele matematice uzuale bazate pe silogism , adica pe asociatii de identitate , scrie un logician - sunt necesare ... Necesitatea ar forta chiar si asentimentul unei mase anorganice , daca aceasta ar fi capabila sa urmareasca asociatiile de identitate ."
De exemplu : Daca se incearca sa convingem prin rationament spiritele primitive , pe salbatici sau pe copii , de exemplu ne vom da seama de slaba valoare pe care o are acest mod de argumentare .

Nu este nevoie sa ne coboram pana la fapturile primitive pentru a constata completa neputinta a rationamentelor atunci cand ele au de luptat impotriva sentimentelor . De exemplu : Daca ne reamintim cat de tenace au fost , timp de mai multe secole , superstitiile religioase celei mai elementare logici . Timp de aproape 2 mii de ani cele mai luminoase genii au fost ingenuncheate sub legile lor si a trebuit sa ajungem in epoca moderna pentru ca veracitatea lor sa fi putut fi doar contestata .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.