Rata rentabilitatii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Facultate

In conditiile economiei de piata interprinderile necesita un nou stil de conducere, bazat pe flexibilitate, dinamism si previziune. In atare conditii activitatea de conducere este de neconceput fara o informatie complexa, oportuna si calitativa.Sub acest aspect informatia cuprinsa in Rapoartele financiare nu este suficienta. Este necesar deasemenea o cunoastere a intregului complex de cauze si f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rata rentabilitatii

In conditiile economiei de piata interprinderile necesita un nou stil de conducere, bazat pe flexibilitate, dinamism si previziune. In atare conditii activitatea de conducere este de neconceput fara o informatie complexa, oportuna si calitativa.Sub acest aspect informatia cuprinsa in Rapoartele financiare nu este suficienta. Este necesar deasemenea o cunoastere a intregului complex de cauze si factori care determina marimea profitului. Aceasta se poate realiza numai prin intermediul analizei financiare.

Profitul brut (pierderea globala) caracterizeaza nivelul de depasire a venitului din vnzari asupra costului acestor vinzari. El reprezinta diferenta dintre marimea vinzarilor nete (rind.010, f.2) si costul vinzarilor ( rind. 020, f.2), modelul matematic fiind:
Masa profitului total obtinut de intreprindere inaintea impozitarii nu este omogena, in componenta sa intrind rezultate din activitati si operatii diferite. In profitul total al intreprinderii se include:
1) Profitul din activitatea operationala care se determina ca diferenta dintre veniturile obtinute din vinzarea produselor, lucrarilor, serviciilor, marfurilor si cheltuielile aferente acestor venituri.

Deci, pentru perioada de gestiune a anului 2001 "Floare Carpet"S.A. a obtinut pierderi din activitatea operationala in valoare de (59403) lei. 2) Profitul din activitatea neoperationala cuprinde rezultatele sau profitul din activitatea de investitii, profitul din activitatea financiara, rezultatele exceptionale.
Profitul din activitatea de investitii se determina ca diferenta dintre veniturile si cheltuielile din operatiile legate de existenta si miscarea activelor pe termen lung. Pentru "Floare Carpet" SA in perioada de gestiune venitul din activitatea de investitii constituie 1750 lei (anexa nr.3.2).

Profitul din activitatea financiara se determina ca diferenta dintre veniturile si cheltuile aferente operatiilor legate de modificarile in marimea si structura capitalului propriu si capitalului imprumutat. Profitul activitatii financiare constituie 471340 lei (anexa nr.3.2).
Rezultatul exceptional se obtine ca diferenta dintre veniturile si cheltuielile aparute ca rezultat al evenimentelor si operatiilor exceptionale neprevazute. "Floare Carpet" SA nu inregistreaza profituri exceptionale.Analiza structurii profitului se efectueaza in dinamica in baza datelor "Raportului privind rezultatele financiare".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.