Raportul in Microsoft Access

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.88

nivel: Facultate

Access 2010 furnizeaza o caracteristica noua care permite crearea unei "baze de date Web" prin publicarea unei baze de date Access pe un server SharePoint care ruleaza Access Services. Atunci cand creati o baza de date Web, rapoartele Access sunt redate in browser cu ajutorul SQL Server Reporting Services. Aceasta conversie determina anumite limitari ale caracteristicilor care se pot utiliza in ra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raportul in Microsoft Access

Access 2010 furnizeaza o caracteristica noua care permite crearea unei "baze de date Web" prin publicarea unei baze de date Access pe un server SharePoint care ruleaza Access Services. Atunci cand creati o baza de date Web, rapoartele Access sunt redate in browser cu ajutorul SQL Server Reporting Services. Aceasta conversie determina anumite limitari ale caracteristicilor care se pot utiliza in rapoartele pe care doriti sa le redati in browser.

Insa, daca nu sunteti preocupat de redarea raportului in browser, aveti posibilitatea sa utilizati setul complet de caracteristici pe care le furnizeaza proiectantul de rapoarte Access. In Access, structura unui raport este impartita in sectiuni. Intr-o baza de date client, aveti posibilitatea sa vizualizati raportul in Vizualizare proiect pentru a vedea sectiunile sale. In Vizualizare aspect, sectiunile nu sunt evidente, dar exista si se pot selecta utilizand lista verticala din grupul Selectie din fila Format. Pentru a crea rapoarte utile, trebuie sa intelegeti cum functioneaza fiecare sectiune.

De exemplu, sectiunea in care alegeti sa plasati un control calculat determina modul in care Access calculeaza rezultatele. Urmatoarea lista afiseaza un rezumat al tipurilor de sectiuni si utilizarile lor:Antet raport Aceasta sectiune se imprima o singura data, la inceputul raportului. Utilizati antetul raportului pentru a afisa informatiile care apar in mod normal pe o coperta, cum ar fi o sigla, un titlu sau data. Cand plasati un control calculat care utilizeaza functia agregata Sum in antetul raportului, suma se calculeaza pentru intreg raportul. Antetul raportului se imprima inainte de antetul paginii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.