Raportarea financiara

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Liceu

7. La intocmirea raportului financiar interimar o intreprindere trebuie sa aplice aceleasi politici contabile ca si in cazul situatiilor financiare anuale, cu exceptia schimbarilor in politica contabila ce au avut loc dupa data intocmirii celor mai recente situatii financiare anuale si care trebuie sa se reflecte in urmatoarele situatii financiare anuale. Frecventa cu care o intreprindere intocmes[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raportarea financiara

7. La intocmirea raportului financiar interimar o intreprindere trebuie sa aplice aceleasi politici contabile ca si in cazul situatiilor financiare anuale, cu exceptia schimbarilor in politica contabila ce au avut loc dupa data intocmirii celor mai recente situatii financiare anuale si care trebuie sa se reflecte in urmatoarele situatii financiare anuale. Frecventa cu care o intreprindere intocmeste rapoartele - anual, semestrial sau trimestrial - nu trebuie sa afecteze evaluarea rezultatelor sale anuale. Pentru a realiza acest obiectiv, evaluarile facute in scopul raportarii interimare se fac in baza informatiilor de la inceputul anului pana la data intocmirii rapoartelor.

8. Anexa la acest Standard furnizeaza recomandarile de aplicare a principiilor fundamentale de recunoastere si evaluare la termene interimare, pentru diferite tipuri de active, datorii, venituri si cheltuieli. Cheltuiala cu impozitul pe profit pentru perioada interimara se stabileste in baza unei medii estimative a ratei anuale efective de impozit pe profit, in concordanta cu evaluarea anuala a impozitelor. 9. In luarea deciziei cu privire la modul de recunoastere, clasificare sau prezentare a unui element in vederea raportarii interimare, pragul de semnificatie va fi evaluat in corelatie cu informatiile aferente perioadei financiare interimare, si nu cu informatiile anuale prognozate.

Standardele tiparite cu litere de tipar italic aldin trebuie citite in contextul materialului de fond si al recomandarilor de implementare din acest Standard, precum si in contextul Prefetei la Standardele Internationale de Contabilitate. Standardele Internationale de Contabilitate nu au fost elaborate cu intentia de fi aplicate elementelor nesemnificative (a se vedea paragraful 12 din Prefata).

Obiectivul acestui Standard este de a stabili continutul minim al unui raport interimar si de a stabili principiile de recunoastere si evaluare pentru situatiile financiare complete sau condensate intocmite pentru o perioada interimara. O raportare financiara interimara corecta si oportuna imbunatateste abilitatea investitorilor, creditorilor si a altor factori de a cunoaste capacitatea intreprinderii de a genera venituri si fluxuri de numerar, precum si conditia financiara si lichiditatea acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.