Raport dupa Philip Kotler

5x puncte

categorie: Economie

nota: 8.09

nivel: Facultate

Rabatul funcțional (rabat pentru distribuitori) este oferit de către vănzător membrilor canalului commercial care îndeplinesc anumite funcții, cum ar fi: vânzarea, depozitarea și efectuarea înregistrărilor.

Producătorii pot oferi diferite rabaturi funcționale diferitelor canale comerciale datorită diverselor servicii pe care acestea le prestează, dar sunt obligați să ofere același [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raport dupa Philip Kotler

Rabatul funcțional (rabat pentru distribuitori) este oferit de către vănzător membrilor canalului commercial care îndeplinesc anumite funcții, cum ar fi: vânzarea, depozitarea și efectuarea înregistrărilor.

Producătorii pot oferi diferite rabaturi funcționale diferitelor canale comerciale datorită diverselor servicii pe care acestea le prestează, dar sunt obligați să ofere același rabat funcțional în interiorul fiecărui canal commercial.

Rabatul sezonier este o reducere de preț acordată cumpărătorilor care achiziționează mărfuri sau servicii în afara sezonului în care acestea sunt căutate. De exemplu, producătorii de echipamente pentru gazon și grădină oferă rabaturi sezoniere detailiștilor pe parcursul lunilor de toamnă și de iarnă, pentru a încuraja comenzile venite din vreme în anticiparea sezonului de primăvară și de vară, în care aceste echipamente au o mare căutare.

Hotelurile, motelurile și liniile aeriene oferă rabaturi sezoniere în perioadele în care înregistrează vânzări mai mici. Rabaturile sezoniere permit vânzătorului să mențină producția constantă pe tot parcursul anului.

Alocațiile (bonificațiile) reprezintă un alt tip de reducere față de prețul de listă. De exemplu, alocațiile pentru predarea produsului vechi sunt reduceri de preț acordate pentru restituirea unui articol vechi în momentul achiziționării unui articol nou. Alocațiile pentru predarea produsului vechi sunt cel mai des întâlnite în sectorul autoturismelor, dar sunt utilizate și pentru alte bunuri de folosință îndelungată.

Alocațiile promoționale sunt plăți sau reduceri de preț în vederea recompensării distribuitorilor pentru participarea l aprogramele de publicitate și de sprijinire a vânzătorilor.Alocația sau bonificația sunt bani promoționali plătiți de producător detailiștilor ca urmare a unei înțelegeri de prezentare a produsului producătorului într-un anumit mod.

1.2 Stabilirea prețurilor în mod segmentat
Stabilirea prețurilor în mod segmentat reprezintă vânzarea unui produs sau a unui serviciu apelând la cel puțin două prețuri, chiar dacă difernețele între prețuri nu depend de diferențele între costuri.
Firmele își ajustează adesea prețurile de bază în funcție de diferențele existente între clienți, produse și amplasamente.

Prin stabilirea prețurilor în mod segmentat, firma vinde un produs sau un serviciu apelând la cel puțin două prețuri, chiar dacă difernețele între prețuri nu depind de diferețele între costuri, așa cum am spus deja.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.