Raport de evaluare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 8.40

nivel: Facultate

A. CONTINUTUL SI PREZENTAREA RAPORTULUI EVALUARE:


1. Obiectul prezentei lucrari este evaluarea firmei ACTTUELLE MODE S.A.. Firma analizata are o activitate de productie de confectii pentru femei.
2. Scopul evaluarii este determinarea pretului de pornire a licitatiei publice, indiferent de forma acesteia (deschisa cu strigare sau deschisa cu oferte inchise in plicuri [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raport de evaluare

A. CONTINUTUL SI PREZENTAREA RAPORTULUI EVALUARE:


1. Obiectul prezentei lucrari este evaluarea firmei ACTTUELLE MODE S.A.. Firma analizata are o activitate de productie de confectii pentru femei.
2. Scopul evaluarii este determinarea pretului de pornire a licitatiei publice, indiferent de forma acesteia (deschisa cu strigare sau deschisa cu oferte inchise in plicuri sigilate), in vederea vanzarii acestui activ, conform Hotararii AGA ACTTUELLE MODE S.A.
3. Bazele lucrarii de evaluare constau in:
o Bilantul + anexe la 31.12.2000 si bilantul + anexe la 31.12.1999
o Date si informatii economico-financiare puse la dispozitie de catre actionari
o Vizionarea in teren a activului
o Lucrari si acte normative de referinta.

4. Prezentarea generala a societatii:
Societatea ACTTUELLE MODE S.A. si-a inceput activitatea in 1994, lucrand langa o fabrica de confectii "Textil"S.A.. In prima faza, a avut un contract cu aceasta fabrica in care se prevedea efectuarea de butoniere, festonari, precum si alte operatii minore. Cu timpul, acest contract s-a modificat prin posibilitatea de a efectua si alte cusaturi de mica importanta. Toate aceste lucrari erau realizate doar cu doua masini de cusut, altele fiind achizitionate mai tarziu o data cu extinderea activitatii si a altor contracte.

Datorita punctualitatii si preciziei cu care erau realizate obligatiile din contract, firma si-a putut atrage si alti clienti din domeniu.

Doi ani mai tarziu, in 1996, firma analizata putea spune ca are o clientela fidela, cu contracte ferme. O importanta majora a avut-o crearea unei linii de design clasica, efectuata la masini de cusut performante de catre un personal specializat.

Seriozitatea societatii se observa din contractele pe care le incheie cu clientii in ceea ce priveste vanzarea produselor. Astfel, daca intr-un sezon nu se vand toate produsele achizitionate de la firma analizata, firma clienta le poate returna recuperandu-si astfel banii.

In prezent, societatea are 30 de angajati cu carte de munca si 3 colaboratori, masini de cusut de ultima ora, furnizori care respecta termenul fix de livrare a materialelor prime, precum si clienti importanti atat in Bucuresti cat si in marile orase din tara.

Forma de organizare a societatii este ca societate pe actiuni - actionarii fiind obligati doar la plata actiunilor.

Firma are 5 actionari, pricipalul actionar - Isan Roxana - detinand pachetul majoritar 80% din totalul actiunilor, restul fiind distribuite in mod egal celorlalti actionari, respectiv cate 5%.

Conducerea acestei societati este asigurata de Adunarea Generala a Actionarilor care are competenta de a lua hotarari in toate domeniile de activitate ale societatii.

Adunarea Generala alege dintre membrii sai presedintele si ceilalti membri ai Consiliului de Administratie, aproba statutul, regulamentul de ordine interioara adopta actul consecutiv, analizeaza gestiunea societatii, aproba bilantul contabil anual, contul de profit si pierderi anual si distribuirea profitului net sau imputarea pierderilor.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.