Raport de activitate - comunicare si negociere in afaceri

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comunicarea umana este un proces de predare-primire, adica unul de tip tranzactional, prin care oamenii schimba si transfera semnificatii de la un individ la altul, catre un grup uman mai restrans sau catre publicul larg. Comunicarea exista atunci cand se emit si se receptioneaza semnale care poarta si carora li se confera semnificatie. Intotdeauna, comunicarea umana este deformata (distorsionata)[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raport de activitate - comunicare si negociere in afaceri

Comunicarea umana este un proces de predare-primire, adica unul de tip tranzactional, prin care oamenii schimba si transfera semnificatii de la un individ la altul, catre un grup uman mai restrans sau catre publicul larg. Comunicarea exista atunci cand se emit si se receptioneaza semnale care poarta si carora li se confera semnificatie. Intotdeauna, comunicarea umana este deformata (distorsionata) de paraziti (zgomote, atractii externe, intreruperi...etc), se produce intr-un anumit context, genereaza anumite efecte si comporta o anumita retroactiune.

Daca se face o incursiune in evolutia umana se poate constata ca, in mod evident, ca omul a comunicat inca din primele etape ale evolutiei sale. In epoca de piatra omul comunica mai ales non-verbal si para-verbal. Astfel, scrasnetul dintilor, folosit si astazi de omul modem pentru a-si arata ostilitatea fata de alti indivizi, era forma sub care isi anunta atacul omul preistoric.
Desigur, in timp, diferitele limbaje: verbal, non-verbal, para-verbal s-au dezvoltat pe masura dezvoltarii societatii omenesti. Limbajul verbal s-a imbogatit cu noi cuvinte si noi sensuri, limbajul non-verbal a devenit mai complex, iar cel par-verbal si-a atenuat din duritate.

Astfel ca, desi ostili, oamenii nu mai scrasnesc unii la altii, ci doar ranjesc (zambet ostil). De asemenea, omul a comunicat non-verbal, prin gesturi ale palmelor si mainilor inca din primele momente ale aparitiei sale. Spre exemplu, in decursul istoriei, palma deschisa a fost asociata cu adevarul, onestitatea, supunerea si umilinta. Strangerea mainii este o relicva din epoca in care oamenii
traiau in pesteri. Atunci cand se intalneau oamenii pesterilor isi inaltau bratele in aer cu palmele deschise pentru a arata ca nu au arme si sunt pasnici. Mai tarziu au aparut gesturi cu palma pusa pe inima, dusa la cascheta si, in prezent, intinderea mainii si strangerea palmelor sub forma de salut.

In prezent se comunica prin diferite mijloace materiale si imateriale, stiinta si tehnica oferindu-ne o multitudine de posibilitati de comunicare. Chiar daca nu exista o definitie unanim acceptata de catre specialistii in diferite stiinte in ceea ce priveste comunicarea, ceea ce evident genereaza permanente controverse, totusi, comunicarea este necesara. Mai mult decat atat, comunicarea si, implicit, negocierea sunt metode de reprezentare a interactiunii umane in care accentul cade pe proces.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.