Raport asupra studiului de caz - John Higgins

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.38

nivel: Facultate

Principalele probleme ale companiei sunt: 1.Concedierea lui Nonogaki a generat un conflict de opinii intre dl.Prescott, pe de o parte si domnii Higgins si Takahinshi, manager de personal, pe de alta.Primul este adeptul culturii manageriale americane ce pune accent pe afirmarea individualitatii, avand ca valori fundamentale spiritul de initiativa, competitivitatea si eficienta in cadrul companiei.C[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raport asupra studiului de caz - John Higgins

Principalele probleme ale companiei sunt: 1.Concedierea lui Nonogaki a generat un conflict de opinii intre dl.Prescott, pe de o parte si domnii Higgins si Takahinshi, manager de personal, pe de alta.Primul este adeptul culturii manageriale americane ce pune accent pe afirmarea individualitatii, avand ca valori fundamentale spiritul de initiativa, competitivitatea si eficienta in cadrul companiei.Ceilalti doi sunt exponentii culturii japoneze conform careia cele mai importante calitati sunt loialitatea angajatilor, respectarea cu strictete a regulilor impuse de catre conducere.

De asemenea, politica firmelor americane si japoneze in ceea ce priveste responsabilitatea fata de angajati este diferita.Japonezii considera compania partial responsabila pentru angajarea si pastrarea lui Nonogaki timp de 10 ani, fara sa-si dea seama de incapacitatea sa. Reangajarea acestuia in cadrul companiei-mama japoneze a fost intermediata de d-na Higgins si de dl. Takahinshi in spiritul ideii ca membrii grupului trebuie sa se ajute reciproc.Relatiile patron-salariat sunt percepute ca niste relatii de familie, cultra japoneza fiind orientata spre colectivism. Atitudinea dl.Higgins vizavi de reangajarea lui Nonogaki ca fiind solutia preferata de un superior in orice companie nipona, il situeaza la interferenta celor doua tipuri de culturi.

2.Relatia companiei cu autoritatea publica. Avand in vedere ca Japonia este o tara cu un grad scazut de individualism, statul are un rol,dominant in sistemul economic. Ca urmare, companiile trebuie sa mentina relatii cat mai bune cu autoritatea publica,insa acest fapt nu a fost agreat de dl. Prescott, care considera ca statul trebuie sa aiba un rol restrans in economie. 3.Modalitatea de promovare a angajatilor este diferita.

In cultura americana, al carei exponent este dl. Prescott, se tine seama de meritele fiecaruia, pe cand in societatea japoneza trebuie parcurse toate treptele ierarhice pentru a ajunge intr-o pozitie de conducere si se iau in considerare in primul rand interesele de grup. Dl. Higgins anticipeaza reactia personalului japonez viyavi de promovarea pe merit, fapt confirmat de nelinestea si insecuritatea resimtite de angajati referitor la locurile de munca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.