Radasca

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.87

nivel: Gimnaziu

Habitat: Populeaza padurile batrane cu esente foioase, preferand in special padurile de cvercinee, dar poate fi intalnita si in zonele de silvostepa si stepa. Deseori adultii zboara in gradini si parcuri.Biologie si ecologie: Ciclul reproductiv dureaza 5-6 ani, in functie de factorii climatici. Larva se dezvolta in lemnul putrezit al diferitor esente cu frunze cazatoare (stejar, mesteacan, frasin,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Radasca

Habitat: Populeaza padurile batrane cu esente foioase, preferand in special padurile de cvercinee, dar poate fi intalnita si in zonele de silvostepa si stepa. Deseori adultii zboara in gradini si parcuri.Biologie si ecologie: Ciclul reproductiv dureaza 5-6 ani, in functie de factorii climatici. Larva se dezvolta in lemnul putrezit al diferitor esente cu frunze cazatoare (stejar, mesteacan, frasin, etc.), hranindu-se cu acesta.

Gandacii tineri apar toamna, insa nu parasesc camera larvara pana in primavara urmatoare. In decursul zilei adultii pot fi observati pe trunchiurile stejarilor si altor arbori, hranindu-se cu scurgerile acestora. Zboara in amurg in decursul perioadei mai-iulie.

Areal: Specia este raspandita in Europa, Asia Mijlocie, Crimeea, Caucaz, Africa de Nord.Masuri de protectie si conservare: Conservarea si protejarea biotopilor caracteristici (padurile batrane de cvercinee); interzicerea colectarii speciei de catre colectionarii amatori; protejarea arborilor batrani din padurile de foioase.Specia este inclusa in anexele Conventiei de la Berna ca specie rara si amenintata cu disparitia.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.