Raceli

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Vedeti daca nu merge s-o pacaliti cu vitamina C. "Vitamina C actioAZneaza in organism ca un maturator, ridicand tot felul de gunoaie -- inclusiv gunoiul viral", spune medicul de familie Keith Sehnert. Vitamina C mai poate ajuta la diminuarea tusei, a stranutului si a altor simptome, desi studiAZile stiintifice prezinta rezultate eterogene cand vitamina C este supusa tesAZtarilor clinice. Rezumatul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Raceli

Vedeti daca nu merge s-o pacaliti cu vitamina C. "Vitamina C actioAZneaza in organism ca un maturator, ridicand tot felul de gunoaie -- inclusiv gunoiul viral", spune medicul de familie Keith Sehnert. Vitamina C mai poate ajuta la diminuarea tusei, a stranutului si a altor simptome, desi studiAZile stiintifice prezinta rezultate eterogene cand vitamina C este supusa tesAZtarilor clinice. Rezumatul a 30 de studii, publicat in anul 2000, constata "un efect terapeutic constant benefic, dar in general modest, asupra duratei simptomelor racelii".

In concluzie, vitamina C a redus cu 8-9 la suta numaAZrul de zile in care persoanele testate au suferit de simptomele racelii.
Cu siguranta, nu va face nici un rau sa luati cantitati suplimentare de viAZtamina C prin alimentatie, chiar daca acest lucru nu impiedica raceala sa-si urmeze cursul, spune medicul de familie Stephen Amiel. Citricele, tomateAZle si kiwi constituie surse deosebit de bogate in vitamina C.

Daca luati vitamina C, specialistii va recomanda doza de aproximativ un gram pe zi. Pentru a mentine nivelul de vitamina C pe parcursul zilei, luati dimineata o jumatate din doza si cealalta jumatate seara.
Veniti-i de hac cu zinc. Conform constatarilor facute de cercetatorii ameAZricani, daca veti suge bomboane medicinale cu zinc veti putea scurta duraAZta racelii de la o medie de 8 zile la o medie de 4 zile. Voluntarii au supt 4 pana la 8 bomboane pe zi, fiecare bomboana continand 13,3 mg de zinc.

ToAZtusi, rezultatele cercetarilor americane nu sunt confirmate, alte studii araAZtand ca nu exista un beneficiu semnificativ al preparatelor cu zinc compaAZrativ cu tabletele placebo.Zincul mai poate diminua spectaculos nu doar durata, ci si simptome ca uscaciunea si iritatia faringelui, sustine Elson Haas, specialist in medicina preventiva. "Aceasta nu este eficace pentru orice persoana, dar cand actioAZneaza, o face cu adevarat", spune el.

Exista multe marci de bomboane medicinale cu zinc, care au diverse aroAZme. Dar inainte de a le cumpara, cititi cu atentie eticheta. Unele bomboane contin mai mult zinc decat altele. Urmati intotdeauna recomandarile de pe eticheta si nu depasiti cantitatea prescrisa.
Daca luati mai mult de 25 mg de zinc pe zi puteti zdruncina imunitatea organismului provocand greata, varsaturi, ameteala sau anemie. Doze mari de zinc administrate pe o perioada indelungata pot stanjeni capacitatea orAZganismului de a absorbi cuprul, alt mineral vital organismului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.