Puterea mintii

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta daca urmeaza o cale adevarata spre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat catorva favorizati de catre o Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta, de nepatruns si de neinteles, doreste ca acestia "Sa-si poarte crucea", obtinand in acest fel un soi de nebuloasa purificare spirituala. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Puterea mintii

Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta daca urmeaza o cale adevarata spre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat catorva favorizati de catre o Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta, de nepatruns si de neinteles, doreste ca acestia "Sa-si poarte crucea", obtinand in acest fel un soi de nebuloasa purificare spirituala.

In stiinta medicala, prima Lege a vindecarii este: "Inlatura cauza". Cauza respectiva a fost mai intotdeauna cautata in tesuturile trupului. Totusi, nu numai metafizicianul, ci chiar si medicul practician, a ajuns sa-si dea seama ca pricina fundamentala a multor maladii se gaseste in minte. Aceasta nu inseamna ca oamenii isi inchipuie ca sunt bolnavi sau, tot asa, isi inchipuie ca se insanatosesc. Explicatia se afla mult mai profund, in activitatile complexe ale mintii umane.

Cauza reala a bolii se gaseste in starile emotionale de teama, gelozie sau anxietate, frustrari si contradictii (contrarietati), generate de incercarile oamenilor de a obtine fericirea si de a face fata pretentiilor vietii moderne. Impresiile si invatamintele din copilarie pot fi cauze ajutatoare; impactul milioanelor de minti inconjuratoare sigur ca are o influenta determinanta; conversatia rudelor sau prietenilor ii poate afecta.

Se mai poate adauga la aceste cauze o gama intreaga de simptome si insuflarea fricii ce se desprinde din prospectele de desfacere a medicamentelor, precum si din articole sau publicatii de popularizare privind bolile si sanatatea. Toate acestea nu sunt intotdeauna receptionate constient, si totusi ele creeaza in mod inconstient in minte un fel de complex subiectiv de frica-gand care afecteaza organismul uman zi si noapte, fie ca este treaz sau ca doarme; cu alte cuvinte, se formeaza inconstient un corp subiectiv de gand-frica de care cel afectat nu-si poate da seama.

Ajungand la cauze subiective, observarea unor forme de boala la prieteni sau rude creeaza o stare de teama ca nu cumva maladii asemanatoare sa-l atace si pe cel care constata. Faptul ca parintii sau alte rude au suferit de anumite boli, conduce la teama ca se poate sa existe o tendinta in familie, mostenita de alti membri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.