Puterea mintii

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.46

nivel: Liceu

De-a lungul ultimilor 30 de ani, am avut privilegiul de a pregati sute de agenti de vanzari in anii de inceput ai carierei lor. Multi dintre ei mi-au devenit prieteni apropiati. Le-am cunoscut familiile, iar in ocazii speciale ne-am apropiat unii de altii, simtindu-ne bine impreuna. Am fost ca o mare familie; cativa mi-au atribuit rolul de parinte spiritual, impartasindu-mi trairile cele mai intim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Puterea mintii

De-a lungul ultimilor 30 de ani, am avut privilegiul de a pregati sute de agenti de vanzari in anii de inceput ai carierei lor. Multi dintre ei mi-au devenit prieteni apropiati. Le-am cunoscut familiile, iar in ocazii speciale ne-am apropiat unii de altii, simtindu-ne bine impreuna. Am fost ca o mare familie; cativa mi-au atribuit rolul de parinte spiritual, impartasindu-mi trairile cele mai intime.

Multi dintre ei au cunoscut succesul, dar exista si cativa care nu au reusit. Marturisesc sincer ca nici unul dintre acestia din urma nu au esuat din pricina lipsei de inteligenta sau de abilitate; dimpotriva, consider ca ei au fost cei mai capabili. Motivul esecului lor este ca nu s-au supus disciplinei pe care oamenii de succes o respecta. S-au incapatinat sa faca lucrurile dupa capul lor, chiar daca asta a insemnat esecul sigur.

In aceeasi perioada am studiat carierele catorva dintre „invingatorii“ cunoscuti in istorie. Am cautat sa descopar calitati si mentalitati comune, cu scopul de a gasi secretul succesului lor extra¨ordinar, iar cercetarea m-a lamurit pe deplin.
Printre cei ale caror cariere le-am studiat s-au aflat Andrew Carnegie, W. Edwards Deming, Richard De Vos, Thomas A. Edison, Ben Feldman, Henry Ford, Lou Gehrig, J. Paul Getty, Billy Graham, Lee Iacoca, Michael Jordan, Mary Kay, Helen Keller, Martin Luther King, Jr., Tom Landry, Abraham Lincoln, Norman Vincent Peale, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, Norman Schwartzkoff, Albert Schweitzer, W. Clement Stone, Margaret Thatcher si Jay Van Andel.
Am descoperit ca toate aceste personalitati au anumite trasaturi si idei comune, chiar daca pregatirea lor a fost foarte diferita. Tocmai aceste elemente similare i-au condus spre maretie.

In acelasi timp am studiat Sfanta Scriptura, in cautarea intelepciunii care sa lamureasca trasaturile esentiale ale „invingatorilor“. Cercetari aprofundate asupra vietilor lui Moise, David, Solomon, Iisus si Pavel au dezvaluit aceleasi caracteristici fundamentale ale maretiei pe care le-am observat si la celelalte persoane ale caror cariere au constituit subiectul analizei mele.
Cu timpul, investigatiile au condus la concluzia ca exista calitati umane deosebite care, stimulate si folosite, duc spre o implinire extraordinara. Aceste calitati pot fi insusite si puse in practica de catre oricine isi doreste cu adevarat sa obtina succesul in viata.
Putini au primit o educatie mai dura decat a mea¨ – saracia, teama si abuzul nu au fost pentru mine ceva neobisnuit. Un dureros divort al parin¨tilor mi-a marcat copilaria, strazile devenindu-mi astfel refugiu. Adolescenta mi-am petrecut-o in singuratate; problemele zilnice m-au macinat, negativismul a pus stapanire pe mine. Pastrez inca in suflet amintirile acelor ani agitati.

Din aceste teribile imprejurari s-a nascut dorinta pentru o viata mai buna, obligandu-ma sa descopar acele insusiri personale care asigura succesul. Le-am dezvoltat si le-am folosit, infiintand una din cele mai mari companii de marketing din America. Pur si simplu am aplicat ceea ce am invatat, iar rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara. Daca eu am reusit, crede-ma ca si tu poti reusi!
In paginile care urmeaza sunt abordate toate secretele unei mari realizari, cunoscute de milenii. Vei descoperi un nou mod de a gandi si de a actiona care garanteaza succesul. Vei observa cum eu, ca de altfel o multime de oameni pe care i-am pregatit, am reusit sa-mi indeplinesc aspiratiile. Vei intelege ce iti trebuie exact pentru a-ti folosi la maxim posibilitatile. Vei concepe un mod de a da forma vietii, obtinand ceea ce doresti. Vei capata intelepciunea necesara pentru a intelege adevarata semnificatie a aforismului lui Solomon: „Omul este ceea ce gandeste“.

Pe parcursul cartii, am preferat sa folosesc genul masculin pentru usurarea scrierii acestei lucrari, dar contextul in care acesta apare este perfect compatibil si cu genul feminin. Din fericire, elementele fundamentale pentru marea realizare sunt de genul neutru.
Incepe cautarea si astfel iti vei asigura un loc permanent printre putinii indivizi care cunosc adevaratul succes. Secretele marii realizari te asteapta sa le descoperi.

G.B.
Memphis, Tennessee

PARTEA I

PUTEREA MINTII
Capitolul 1

VISURILE

“Doar cel ce a visat
a cunoscut indoiala”
Sharmas O’Sheel

Cel care viseaza si trece la fapte, intarindu-si credinta, facand-o de nezdruncinat, este in stare sa mute muntii din loc. Un vis este ca o samanta de mustar - cand o semeni, ea este cea mai mica dintre toate semintele din gradina, dar pe masura ce se dezvolta, ajunge planta cea mai mare. Ingrijirea sa necesita atentie din partea gradinarului, pentru ca pamantul trebuie cultivat, plivit si irigat; mai trebuie insa ca gradinarul sa aiba o incredere de neclintit, staruind pana la vremea culesului.

Visatorii pot cunoaste succesul in diferite cariere: ei sunt clerici, oameni de afaceri, oameni de stat, agenti de vanzari, personal administrativ, antreprenori, inventatori, oameni de stiinta, medici, profesori, artisti, scriitori, compozitori. Aspiratiile lor influenteaza vietile celor care muncesc si dau fiecaruia sansa de a se ridica deasupra unei existente obisnuite. Visele lor sunt lumina care arata calea pe care altii sa paseasca. Omul ce are un vis captivant, aproape de sufletul lui, va reusi sa-l vada implinit. Dintr-un vis drag se naste scopul, iar scopul naste telul. Urmarirea unui tel necesita un plan de actiune. Omul cu teluri bine definite, care concepe un plan pentru atingerea lor, isi va vedea scopul realizat, iar visele ii vor fi implinite, la fel de firesc precum fireasca este succesiunea anotimpurilor.

La inceputul anului 1959, Jay Van Andel si Richard De Vos s-au intilnit intr-un birou din subsolul casei lui Van Andel din Ada, Michigan. In acest loc modest s-au pus bazele celei mai mari societati particulare de afaceri. Ei au visat sa realizeze o retea de companii de marketing care sa se dezvolte rapid. Visul a devenit un scop pe care ei l-au transformat in teluri concrete si planuri. Avea sa fie o afacere care promoveaza spiritul antreprenorial si libera initiativa, bazandu-se pe principii sanatoase care, respectate, garantau succesul. Avea sa fie o companie in care afacerile sa fie conduse in cel mai tipic “stil american”.

Au fost zile si nopti fara sfarsit in care s-au luat decizii, s-au definit teluri, s-au conceput planuri, s-au dezvoltat proceduri administrative, s-au creat produse, au avut loc intilniri, s-au recrutat si instruit distribuitori independenti, carora le-a fost stimulat interesul in domeniu. Van Andel si De Vos erau entuziasti si credeau in ei insisi. Au muncit ca si cum vietile lor ar fi depins de asta. “Sunt capabil” a fost sloganul lor.

Astazi, acest vis original s-a transformat intr-o corporatie gigant: Amway Corporation. Mii de distribuitori independenti care lucreaza pentru aceasta companie aproape in toata lumea au propriile lor istorisiri despre succes; unii au devenit milionari. Toti lucreaza pentru ei insisi, isi creeaza o viata mai buna, mai bogata in recompense. Povestea corporatiei Amway este dovada faptului ca visele pot transforma realizarile oamenilor obisnuiti in ceva extraordinar. Visul face ca realizarea sa devina fapt implinit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.