Publicitatea si mass media

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cei care se ocupa cu publicitatea aleg dintre valori si atitudini, pe cele care trebuie promovate si incurajate, promovand unele dintre ele si ignorandu-le pe celelalte. O astfel de selectie demonstreaza cat de falsa este ideea ca publicitatea nu face altceva decat sa reflecte cultura in care traim.

Spre exemplu, absentapublicitatii din anumite grupuri rasiale si etnice din unele so[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicitatea si mass media

Cei care se ocupa cu publicitatea aleg dintre valori si atitudini, pe cele care trebuie promovate si incurajate, promovand unele dintre ele si ignorandu-le pe celelalte. O astfel de selectie demonstreaza cat de falsa este ideea ca publicitatea nu face altceva decat sa reflecte cultura in care traim.

Spre exemplu, absentapublicitatii din anumite grupuri rasiale si etnice din unele societati multirasiale si multietnice poate contribui la crearea unor probleme de imagine si identitate, mai ales printre cei mai marginalizati; iar impresia, aproape inevitabil suscitata de publicitatea comerciala, ca abundenta bunurilor duce la fericire si la deplina realizare de sine, se poate dovedi iluzorie si generatoare de frustrare.

In plus, publicitatea are un impact indirect, dar puternic, asupra societatii prin influenta pe care o exercita asupra mass-media. Supravietuirea multor publicatiisiactivitati de radio-televiziune depinde de veniturile din publicitate. Acest lucru este deseori valabil atat pentru media confesionale, cat si pentru cele comerciale. Cei care se ocupa de publicitate, la randul lor, incearca, desigur, sa ajunga la public; iar media, straduindu-se sa le ofere public celor care se ocupa de publicitate, trebuie sa-si elaboreze continutul astfel incat sa atraga un public de tipul, dimensiunea sicompozitia demografica dorite. Aceasta dependenta economica a media si puterea pe care aceasta dependenta o confera operatorilor din publicitate confera responsabilitati mari ambelor parti.

Publicitatii ii sunt dedicate enorme resurse umane si materiale. Publicitatea din zilele noastre este omniprezenta, asa incat, nimeni nu poate scapa de influenta publicitatii. Chiar si cei care nu sunt expusi in mod personal publicitatii in diversele sale forme se confrunta cu o societate, cu o cultura, cu alte persoane, care sunt supuse, in bine sau in rau, unor mesaje sau tehnici publicitare de toate felurile.
Unii critici, printre care V.

Packard, considera aceasta situatie in termeni invariabil negativi. Condamna publicitatea ca fiind o pierdere de timp, de talent si de bani, o activitate parazitara in esenta. In aceasta perspectiva, publicitatea nu numai ca nu are nici o valoare in sine, dar influenta sa este absolut nociva si e izvor de coruptie pentru indivizi si societate.Publicitatea are insa un relevant potential spre bine, iar uneori acest bine se infaptuieste. Iata cateva moduri in care aceasta afirmatie se verifica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.