Publicitatea si activitatea economica

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sa presupunem ca am rezolvat toate aceste probleme si ca unitatea noastra produce bunuri intr-o cantitate apreciabila, de o calitate la cei mai inalti parametri. Putem spune in acest stadiu ca afacerea noastra a avut succes? Nu, si aceasta dintr-un motiv foarte simplu. Pentru ca o afacere sa fie de succes nu trebuie doar sa produci mult si de calitate, ci trebuie sa vinzi cat mai mult din ceea ce [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicitatea si activitatea economica

Sa presupunem ca am rezolvat toate aceste probleme si ca unitatea noastra produce bunuri intr-o cantitate apreciabila, de o calitate la cei mai inalti parametri. Putem spune in acest stadiu ca afacerea noastra a avut succes? Nu, si aceasta dintr-un motiv foarte simplu. Pentru ca o afacere sa fie de succes nu trebuie doar sa produci mult si de calitate, ci trebuie sa vinzi cat mai mult din ceea ce produci la un pret competitiv.

Prin urmare, o afacere isi atinge finalitatea si isi dovedeste eficienta atunci cand bunurile sau serviciile lansate pe piata isi gasesc cumparatori. Or, pentru ca un produs sa fie in mod potential apt de a fi distribuit si cumparat, trebuie sa fie perceput si cunoscut la adevarata sa valoare de potentialul cumparator. Asadar, atunci cand un agent economic propune un nou produs sau serviciu trebuie sa se asigure ca potentialul cumparator va ajunge sa stie de existenta acelui produs, sa cunoasca calitatile sale si va putea sa-l diferentieze de alte produse similare aflate pe piata.

Pentru realizarea acestor obiective agentul economic trebuie sa-si conceapa o strategie de comunicare prin care sa-i informeze pe potentialii clienti despre produs, despre calitatile acestuia, prin care sa incerce o pozitionare a acestuia in raport cu marci similare. Comunicarea trebuie sa se afle in centrul a tot ceea ce intreprinde firma si este prezenta in toate activitatile acesteia, strategia intreprinzatorului modern avand la baza ipoteza comunicarii bilaterale eficiente - consumatorii comunica firmelor ce doresc, iar firmele ii informeaza pe consumatori in legatura cu tot ceea ce au de vanzare.

Prin urmare, nu este suficient ca un intreprinzator sa propuna potentialului client un produs de calitate, ci, in plus, trebuie sa il determine pe acesta sa si perceapa produsul oferit ca fiind unul de calitate, unul ce corespunde propriilor sale nevoi si dorinte. Or, calitatea perceptiei unui produs in randul consumatorilor este direct proportionala cu amploarea si calitatea campaniei de comunicare pe care agentul producator intelege sa o desfasoare. La randul sau, intreprinzatorul trebuie sa inteleaga care sunt nevoile potentialului consumator si sa gandeasca, sa execute calitatea produselor in functie de dorintele si gusturile potentialului cumparator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.