Publicitatea on-line - suport al comunicarii de marketing pe web

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Conform unui studiu realizat de Dynamic Logic , firma specializata in masurarea rezultatelor campaniilor de web marketing, publicitatea on-line determina o crestere a tuturor indicatorilor asociati unei marci: notorietatea marcii (+5,4%), gradul de memorizare publicitara (+45,3%), perceptia favorabila a marcii (+5,6%), gradul de fidelizare a clientilor marcii (+21,6%) si intentia de cumparare a ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicitatea on-line - suport al comunicarii de marketing pe web

Conform unui studiu realizat de Dynamic Logic , firma specializata in masurarea rezultatelor campaniilor de web marketing, publicitatea on-line determina o crestere a tuturor indicatorilor asociati unei marci: notorietatea marcii (+5,4%), gradul de memorizare publicitara (+45,3%), perceptia favorabila a marcii (+5,6%), gradul de fidelizare a clientilor marcii (+21,6%) si intentia de cumparare a marcii (+14,9%).
Crearea unor reclame prin intermediul bannerelor on-line care sa determine un raspuns eficient din partea vizitatorilor website-urilor se bazeaza pe respectarea principiilor marketingului direct.

Cu cat aspectul reclamelor prin bannere on-line este mai profesional (grafica, animatia, interactivitatea, indemnurile adresate vizitatorilor de a actiona, oferta prezentata), cu atat acestea vor avea un impact mai mare asupra vizitatorilor site-urilor si vor genera o rata de vanzare mai ridicata.
Avantajele publicitatii on-line in cadrul mixului comunicational pe Internet sunt:
a. dinamism

Publicitatea pe Internet extinde campania de comuincare a unei firme intr-o piata noua, in plina expansiune. Prin modificarea continua a exigentelor consumatorilor, specialistii in marketing ai firmelor nu isi pot permite sa piarda din vedere componenta on-line a comunicarii. Internetul a devenit din ce in ce mai vizibil in cadrul mixului de comunicare, iar pentru anumite tipuri de marci fiind principalul canal de diseminare a valorilor ce le definesc.
b. segmentare eficienta

Prin posibilitatile exceptionale de segmentare a portofoliilor de vizitatori ai website-urilor, publicitatea online ajunge numai la publicul tinta vizat. Se pot utiliza filtre si criterii specifice pentru a obtine o segmentare eficienta, dupa:
- continutul site-ului;

- vizitatori, locatie (adresa IP) si intervalul de timp;
- cuvinte cheie introduse pentru cautare pe diverse site-uri;
- paginile accesate anterior de catre un vizitator;
- profilul clientului (realizat pe baza caracteristicilor sale - sex, varsta, educatie, venit, centre de interes, etc.)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.