Publicitatea - principala tehnica de promovare a afacerilor

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.99

nivel: Facultate

Publicitatea este unul dintre cele cinci instrumente importante folosite de firme pentru orientarea convingatoare a comunicatiilor, catre cumparatori si alte categorii de public vizate. Publicitatea reprezinta orice forma de prezentare si promovare nepersonala a unor idei, bunuri sau servicii, platita de un sponsor bine precizat. Categoria celor ce cheltuiesc bani cu publicitatea include nu numai [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicitatea - principala tehnica de promovare a afacerilor

Publicitatea este unul dintre cele cinci instrumente importante folosite de firme pentru orientarea convingatoare a comunicatiilor, catre cumparatori si alte categorii de public vizate. Publicitatea reprezinta orice forma de prezentare si promovare nepersonala a unor idei, bunuri sau servicii, platita de un sponsor bine precizat. Categoria celor ce cheltuiesc bani cu publicitatea include nu numai firme, ci si muzee, organizatii profesionale si sociale, care isi fac publicitate pentru a aduce ideile si principiile proprii la cunostinta diverselor categorii de public vizate.

concepute de agentiile colaboratoare, precum si campaniile de publicitate, de a se ocupa de publicitate prin posta, de afisajul la punctele de desfacere si de celelalte forme de publicitate, de care nu se ocupa in mod curent agentiile de publicitate. Cele mai multe firme apeleaza la serviciile unei agentii de publicitate externe, care sa le ajute atat sa-si creeze campaniile proprii, cat si sa aleaga si sa achizitioneze mijloacele de comunicare adecvate. Primul pas in elaborarea unui program de publicitate il constituie stabilirea obiectivelor.

Aceste obiective trebuie sa rezulte din deciziile anterioare legate de piata-tinta, pozitionarea pe piata si mixul de marketing. Strategiile referitoare la pozitionarea pe piata si mixul de marketing definesc sarcinile ce-i revin publicitatii in cadrul programului complex de marketing.Obiectivele publicitatii pot fi impartite in functie de intentia ei, care poate fi de a informa, de a convinge sau de a reaminti.Alegerea obiectivului publicitatii trebuie sa se bazeze pe o analiza profunda a situatiei existente in acel moment pe piata.

De exemplu, daca produsul apartine unei clase de produse maturizate, iar firma respectiva detine pozitia de lider pe piata, si daca utilizarea marcii respective este scazuta, obiectivul cel mai potrivit va fi stimularea utilizarii respectivei marci. Pe de alta parte, daca produsul apartine unei categorii noi de produse si firma care-l comercializeaza nu este lider pe piata, dar marca respectiva este superioara celei comercializate de catre lider, atunci obiectivul adecvat va fi convingerea pietei de superioritatea acelei marci.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.