Publicitate si reclama

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.70

nivel: Facultate

Acestia separau cele sase culori in trei fundamentale si trei compozite sau binare; culorile binare sunt rosu (1), galben (2) si albastru (3); cele compozite sau binare sunt oranj (1+2), verde (2+3) si violet (1+3). Reunite, aceste culori produc senzatia de alb, lumina alba fiind suma tuturor culorilor. Fiecare culoare serveste drept complementara la altele doua, pentru a forma impreuna lumina alb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicitate si reclama

Acestia separau cele sase culori in trei fundamentale si trei compozite sau binare; culorile binare sunt rosu (1), galben (2) si albastru (3); cele compozite sau binare sunt oranj (1+2), verde (2+3) si violet (1+3). Reunite, aceste culori produc senzatia de alb, lumina alba fiind suma tuturor culorilor. Fiecare culoare serveste drept complementara la altele doua, pentru a forma impreuna lumina alba. Intrucat 1+2+3 sunt necesare totdeauna pentru a forma lumina alba, complementara de rosu (1)=(2+3)=galben+albastru=verde.

Complementara de galben (2)=(1+3)=rosu+albastru=violet. Complementara de albastru (3)=(1+2)=rosu+galben=oranj. Conform legii contrastului, o culoare dobandeste maximum de intensitate cand este pusa alaturi de complementara ei. In cazul reclamei, albastrul cerului si al marii, alaturi de complementara culorii-galbenul nisipului, produc o senzatie optica de lumina, de stralucire. Daca se juxtapun doua culori asemanatoare in stare pura, dar avand grade diferite de energie, in cazul de fata maro cu bej, se obtine un contrast datorita diferentei de intensitate si o armonie datorita similitudinii de ton.

Puritatea liniei, a contururilor, precizia detaliului, culoarea clara, amintesc de maestrii picturii flamande din secolul XVI, ca de pilda Gabriel Metsu sau Vermeer din Delft. Celebrul tablou al lui Ingres "Odalisca", este o exprimare perfecta a aceleiasi idei de etern-feminin. Muzica salasluieste in linie. Slujeste puterii expresive a liniei, care se insinueaza, se avanta sau se incovoaie, pentru a reda senzatia globala pe care modelul o trezeste in el.

El subtiaza degetele, rotunjeste membrele, scobeste salele, ingroasa buzele, alungeste sau subliniaza ochii. Totul este o melodie liniara care urmareste forma cu naivitate in unduirea ei continua, dar, cand aceasta primeste socul ideii pe care i-o sugereaza, ea umfla sau prelungeste, sau mangaie, sau retine acea unduire, pentru a-i impune sensul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.