Publicatiile seriale electronice disponibile in retele

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ca sistem de informare si comunicare, Internetul prezinta urmatoarele caracteristici: are o structura dispersata; este eterogen permitand coexistenta a resurse din cele mai diferite, cu grad diferit de efemeritate; are un caracter public intrucat numeroase spatii de informare si comunicare sunt accesibile de oriunde si in mod gratuit; este in continua evolutie si deci are o anumita instabilitate z[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Publicatiile seriale electronice disponibile in retele

Ca sistem de informare si comunicare, Internetul prezinta urmatoarele caracteristici: are o structura dispersata; este eterogen permitand coexistenta a resurse din cele mai diferite, cu grad diferit de efemeritate; are un caracter public intrucat numeroase spatii de informare si comunicare sunt accesibile de oriunde si in mod gratuit; este in continua evolutie si deci are o anumita instabilitate zilnic aparand, evoluand sau disparand site-uri.

Internetul poate fi privit si ca o imensa biblioteca virtuala; o acceptiune oarecum utopica datorita mitului deja creat ca intr-o asemenea retea se pot gasi resurse informationale nelimitate, se pot gasi intrebari la toate raspunsurile, se pot gasi rezolvari la numeroase probleme. Internetul ramane un fenomen socio-economic major al acestei perioade de inceput al secolului XXI; este capabil sa devina o veritabila forta motrice a lumii informationale si comunicationale iar resursele informationale pe care le include sunt din ce in ce mai imense.

Amploarea retelei si arhitectura sa fac impsibila realizarea unui inventar exhaustiv a resurselor disponibile. In ciuda ofertelor facute de serverele comerciale nu se poate vorbi de existenta unei strategii unice de regasire a resurselor informationale.
Numeroasele instrumente si programe de cautare disponibile se caracterizeaza printr-o specializare mai mult sau mai putin importanta, mai mult sau mai putin adecvata scopului propus.

Metodele de adunare si selectare a elementelor informative variaza in limite largi de la un instrument de cautare la altul. Pentru a optimiza o cautare informationala, pentru a gasi cele mai bune surse este necesara o multiplicare a strategiilor de cautare, o coroborare a lor Paginile gazda ale motoarelor de cautare ofera multiple functionalitati cum ar fi posibilitatile de restrangere a cererii de cautare, o mai mare precizie in exprimarea acesteia, servicii complementare de traducere, selectie de site-uri, abonamente la reviste sau baze de date.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.